Octombrie 31, 2022
Doina şi Ion Aldea-Teodorovici au fost comemoraţi la 30 de ani de la trecerea în eternitate
Artiştii Doina şi Ion Aldea-Teodorovici au fost comemoraţi ieri la Cimitirul Central Ortodox de pe str. Armenească din Chişinău, în ziua când s-au împlinit 30 de ani de la trecerea lor în eternitate

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

În această zi, la mormântul lor s-a adunat mai multă lume - rude, prieteni, admiratori, dovadă a faptului că cei doi artiști nu sunt uitați.

Eugenia Marin, mama Doinei Aldea-Teodorovici, a mulţumit tuturor oamenilor care au fost alături de familie în această zi. ”Mă bucur că la 30 de ani de la trecerea lor în eternitate, Doina și Ion sunt o prezență vie printre noi. Cântecele lor sunt interpretate de cântăreți din diverse țări în cadrul Festivalului Internațional ”Două inimi gemene. In memoriam Doina și Ion Aldea-Teodorovici”. Acum cinci ani, a plecat la Domnul și tatăl Doinei, soțul meu, scriitorul Gheorghe Marin, care-și duce somnul de veci alături de ei. Doina și Ion n-au rămas singuri, iar cântecele lor vor dăinui pe acest pământ. Ei sunt bucuria și durerea mea”, a mai spus Eugenia Marin.

img22008181

La rândul său, Cristofor Aldea-Teodorovici, fiul artiştilor, a afirmat că deși părinții săi au plecat de tineri dintre noi, au reușit să facă cât noi n-am reuși să facem în câteva vieți. ”Toată acea încărcătură emoțională, latină, românească, până acum ne umple sufletele și important e s-o descoperim noi și copiii noștri. Le mulțumesc tuturor celor care astăzi îi primesc în sufletul lor”, a adăugat Cristi Aldea-Teodorovici. El a dat citire unor fragmente din jurnalul mamei sale, Doina Aldea-Teodorovici.

img22008181

Prezent la eveniment, poetul Ion Hadârcă a afirmat că Doina și Ion Aldea-Teodorovici au fost o frumoasă pereche și un cântec fără pereche. Au fost doi tineri frumoși, care ne-au dat o lecție de demnitate: să ne păzim valorile. Așa cum spunea regretatul poet Grigore Vieru, una dintre minunile acestei perechi este inspirația deosebită, alinătoare, curgătoare și inconfundabilă cu nimeni a vocilor lor, și mai ales, mesajul lor de unire. Era mult patriotism în cântecele lor, multă dragoste față de valorile noastre naționale”, a remarcat Ion Hadârcă.

În fața celor prezenți a avut loc un parastas, săvârșit de un sobor de preoți și un recital literar-muzical, susținut de către Capela Corală ”Doina” a Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”, dirijată de Ilona Stepan, și actorul Iurie Gologan. Înainte de aceasta, un recital literar-muzical a avut loc și la monumentul regretaților artiști din Parcul Valea Morilor.

img22008181

Doina şi Ion Aldea-Teodorovici s-au stins din viață la 29 octombrie 1992, într-un accident de circulație, în localitatea Coșereni, România, când mașina cu care se deplasau a intrat într-un copac.

Sursa



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.87536406517029