Iulie 18, 2023
Controversele amoroase din viaţa lui Jane Birkin, "cea mai franțuzoaică artistă britanică". Actriţa a murit la Paris
Cântăreața și actrița Jane Birkin a murit la vârsta de 76 de ani, potrivit presei franceze. Vedeta franco-engleză era cunoscută pentru relația profesională și personală cu muzicianul Serge Gainsbourg și era considerată o emblemă de stil la sfârșitul anilor 1960 și în anii 1970. Viaţa celei numite "cea mai franțuzoaică dintre artiștii britanici" a fost marcată de mai multe controverse şi relaţii tumultoase.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Jane Birkin a murit la 76 de ani. Celebra actriţă şi cântăreaţă s-a stins din viaţă în propria locuinţă, trupul ei fiind găsit de persoana care o îngrijea, relatează Le Figaro

Jane Birkin a murit la 76 de ani

Ea își anulase recent un turneu din motive de sănătate. „Am fost întotdeauna o mare optimistă și îmi dau seama că mai am nevoie de ceva timp pentru a putea cânta din nou pe scenă și cu voi”, scrisese ea într-un comunicat în luna mai, anunțând anularea spectacolelor sale.

A murit actrița și cântăreața Jane Birkin »

Jane Birkin s-a născut la Londra, dar și-a găsit faima cântând în limba franceză și s-a mutat în Franța în anii 1970. Presa franceză a anunțat că a fost găsită moartă în locuința sa din Paris.

Cum a cunoscut succesul Jane Birkin

Relația sa personală și artistică cu Gainsbourg - care a murit în 1991 - a făcut-o celebră în întreaga lume în urma hitului lor internațional "Je t'aime... moi non plus". Duetul a fost înregistrat în 1968, la câteva luni după ce s-au întâlnit pe platoul de filmare al peliculei Slogan, relatează Mediafax.

Cei doi au fost împreună timp de 12 ani, dar au rămas prieteni și după despărțire, Gainsbourg continuând să scrie cântece pentru Birkin, relatează BBC. Cuplul a avut o fiică, Charlotte Gainsbourg, care este o actriță și cântăreață premiată.

Magic FM - Jane Birkin, un adevărat icon, a murit la vârsta de 76 de ani

Relaţia tumultoasă cu Serge Gainsbourg

Relația lor a fost frecvent descrisă ca fiind "tumultoasă", iar Birkin ar fi scris în jurnalele sale din 2020 că între cei doi au existat violențe. Dar ea l-a apărat frecvent pe bărbatul cu care s-a aliat, inclusiv împotriva acuzațiilor unei cântărețe că ar fi fost un "hărțuitor", într-un interviu în Times în 2020.

Cei doi s-au despărțit în 1981, iar Birkin și-a continuat cariera de actriță și cântăreață, lansând albume precum "Baby Alone in Babylone" în 1983 și "Amour des Feintes" în 1990. Înainte de a se muta în Franța și de a-l întâlni pe Gainsbourg, a fost căsătorită cu compozitorul britanic John Barry până la sfârșitul anilor 1960.

Jane Birkin a murit la 76 de ani. Celebra actriţă şi cântăreaţă a fost  găsită fără suflare în propria locuinţă | Observatornews.ro

"Cea mai franțuzoaică artistă britanică"

Printre filmele în care Birkin a jucat se numără Blow Up (1966), Death on the Nile (1978) și Evil Under the Sun (1982). Ea a fost, de asemenea, model și a ajuns să fie privită pe scară largă ca un creator de tendințe în modă, inspirând poșeta Birkin, un stil pus în producție de Hermes.

Menna Rawlings, ambasadorul britanic în Franța, i-a adus un omagiu pe Twitter, descriind-o ca fiind "cea mai franțuzoaică dintre artiștii britanici".

În septembrie 2021 a suferit un accident vascular cerebral, ceea ce a forțat-o să anuleze o apariție planificată la un festival de film american.

Jane Birkin keeps name on Hermes bag | Tatler Asia



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.53886222839355