Ianuarie 17, 2024
Cel mai în vârstă model din lume are 92 de ani și o viață de film! Arată incredibil și nu are gânduri de retragere
Greu de crezut, dar, la 92 de ani, o femeie încă profesează ca model. Este vorba despre Carmen Dell'Orefice, care este, de altfel, și cel mai în vârstă model în activitate din lume. Este, însă, și actriță și om de televiziune

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Cu părul complet alb, impunătoare și niște ochi misterioși, Carmen Dell’Orefice, care a crescut la New York îmntr-o familie disfuncțională, a apărut pentru prima oară pe coperta revistei Vogue la numai 15 ani, scrie libertateapentrufemei.ro

Anul trecut a repetat performanța, la vârsta la care alte femei sunt străbunici.

Carmen nu are doar un chip frumos și mai cu seamă niște pomeți pe care multe vedete și-i obțin în urma operațiilor, dar are și un corp pe care femei cu zeci de ani mai tinere l-ar invidia.

at arrivals for New York City Ballet 2014 Fall Gala, David H. Koch Theater at Lincoln Center, New York, NY September 23, 2014.

Însă pe cât de frumoasă este, pe atât de ghinionistă a fost în viața personală și mai ales în amor. Refugiul a fost mereu modelingul, care i-a redat încrederea în propria persoană și i-a asigurat traiul.

Private Dinner to Celebrate Delvaux at Barneys Downtown, New York, America - 19 May 2016

Americancă cu origini maghiare și italiene

Descoperită în autobuz, la numai 13 ani, pe când mergea la ora de balet, Carmen, cu origini maghiare și italiene, și-a încercat norocul ca model, însă fotografiile test nu au dus nicăieri.

Cu toate acestea, doi ani mai târziu apărea pe coperta revistei Vogue, după ce a devenit modelul preferat al fotografului Erwin Blumenfeld. Chiar și așa, însă, era plătită cu 7,50 de dolari ora.

Își amintește că în copilărie și adolescență era atât de subnutrită încât fotografii au fost nevoiți să fixeze rochiile la spate și să umple golurile cu servețele. Ea și mama ei, care trăiau la New York, aveau mari probleme financiare.

CARMEN DELL'OREFICE

A trăit iinclusiv la orfelinat

Au fost momente în viața lui Carmen când trăia cu rudele sau chiar la orfelinat, atunci când părinții ei aveau probleme în mariaj.

Pentru că nu avea telefon acasă, Vogue a trebuit să trimită pe cineva unde locuia pentru a o chema la ședințele foto.

Banii din modeling erau puțini, așa că ea și mama sa își suplimentau câștigurile lucrând în croitorie.

Ghinion după ghinion în dragoste

La începutul anilor 1950, tânăra Carmen s-a căsătorit cu Bill Miles, un bărbat care pur și simplu a exploatat-o. El era cel care ridica cecurile soției sale de la agenția de modeling, lăsându-i acesteia doar 50 de dolari din câștigurile sale.

Au divorțat chiar dacă aveau o fată împreună, pe Laura, iar Carmen s-a căsătorit, șase luni mai târziu, cu fotograful Richard Heimann. Din păcate, însă, nici acaestă căsătorie nu a fost cu noroc, pentru că soțul a părăsit-o după ce ea a decis să se retragă din modeling în 1958.

London College of Fashion fundraising ball, London, UK - 10 Nov 2016

El Palacio de Hierro store opening, Mexico City, Mexico - 05 Nov 2015

De două ori în viață a pierdut tot cea avea și a luat-o de la zero

Problemele financiare (a pierdut toți banii la Bursă) au determinat-o pe Carmen Dell’Orefice să se întoarcă la modeling în 1978 și, în doar câțiva ani, a început să apară din nou pe copertele revistelor de modă. A fost însă o perioadă grea, în care a scos la licitație cam tot ce avea de valoare.

A muncit din greu, apărând în reviste, campanii publicitare și defilând pe podium, chiar dacă anii treceau. În 2008, pentru a doua oară în viață, a pierdut tot ce avea, așa că din nou s-a refugiat în muncă.

În ciuda faptului că a ajuns demult la vârsta pensionării, nu are gânduri legate de retragere. Susține că munca îi menține tonusul și forma excelentă de care se bucură, așa că nu are niciun motiv să renunțe.

acum are 92 e ani



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 3.6635701656342