Februarie 01, 2024
Ce avere deține Volodimir Zelenski. Câți bani are președintele ucrainean
Într-o mișcare menită să aducă mai multă transparență în mediul politic ucrainean și să răspundă curiozității publicului, președintele Volodimir Zelenski a dezvăluit detalii despre averea sa personală. Datele recente publicate oferă o privire detaliată asupra situației financiare a liderului țării în contextul actual al războiului cu Rusia și al schimbărilor economice.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut publice informații detaliate despre averea sa, pentru prima dată de la începutul conflictului cu Rusia. Această mișcare face parte din eforturile sale de a crește transparența în cadrul guvernului său, într-un moment în care Ucraina se confruntă cu provocări semnificative pe plan geopolitic.

Conform datelor publicate duminică în declarația de avere pentru anii 2021 și 2022, veniturile familiei lui Volodimir Zelenski au înregistrat o scădere semnificativă în 2022 față de anul precedent, totalizând o pierdere de 1,8 milioane de grivne, echivalentul a aproximativ 47.500 de dolari, scrie spynews.ro

În 2021, familia prezidențială a obținut venituri în valoare de 285.198 de dolari, însă o sumă considerabilă, respectiv 141.278 de dolari, provine din vânzarea de obligațiuni de trezorerie. Aceasta reprezintă o reducere cu aproape 314.827 de dolari față de veniturile din 2020.

Potrivit declarației lui Volodimir Zelenski, scăderea veniturilor din 2022 se datorează contractelor de închiriere înghețate ca urmare a ofensivei Rusiei în Ucraina. Președintele a explicat că această situație a avut un impact negativ asupra activităților economice ale familiei sale.

Ce mașini are președintele ucrainean

Un aspect notabil este procesul de înregistrare a 22 de mărci comerciale finalizat de Volodimir Zelenski în 2021, demarat „cu mult înainte de a fi ales președinte“. Lista detaliată a mărcilor comerciale este inclusă în declarația de avere, subliniind diversificarea activităților economice ale liderului ucrainean.

Cu atât mai mult, este important de precizat faptul că în ceea ce privește bunurile deținute, numărul de apartamente, vehicule și alte proprietăți ale președintelui nu s-a modificat. Potrivit declarației, Volodimir Zelenski deține șapte apartamente și două vehicule, respectiv un Range Rover și un Mercedes. Aceste detalii oferă o imagine detaliată a situației financiare și a activelor președintelui ucrainean într-un moment crucial al istoriei țării.

Președintele ucrainean preferă să nu țină ascunse datele cu privire la averea pe care o are în prezent. Rămâne de văzut dacă va face declarații publice cu privire la acest subiect.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.61301374435425