Ianuarie 31, 2024
Averea lui Vladimir Putin. Președintele rus a dezvăluit câți bani are în conturi
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a stârnit interesul publicului prin dezvăluirea detaliilor despre averea sa personală. În conformitate cu prevederile legale și înainte de o nouă candidatură pentru al șaselea mandat, liderul de la Kremlin a făcut publică declarația sa de avere, oferind o privire rară asupra sumelor de bani pe care le deține în conturi.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Într-un gest de transparență care precede o nouă candidatură pentru al șaselea mandat, Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a făcut publică declarația sa de avere conform prevederilor legale

Documentul, transmis Comisiei Electorale Centrale de la Moscova, dezvăluie detalii intrigante despre averea liderului de la Kremlin, scrie spynews.ro

Printre bunurile declarate se numără două mașini de colecție GAZ M21, fabricate în 1960 și 1965, un apartament cu o suprafață de 77 de metri pătrați în Sankt Petersburg, precum și un garaj de 18 metri pătrați.

În plus, Vladimir Putin a menționat un cont bancar în care deține 40 de milioane de ruble, echivalentul a peste 400.000 de dolari. Acest cont, potrivit sursei meduza.io, conține și dividende în valoare de 64.000 de ruble.

Vladimir Putin ține un discurs public

Într-un interval de șase ani, acoperind momentul ultimei sale candidaturi la președinția Rusiei, Vladimir Putin a obținut venituri de peste 67 de milioane de ruble. Suma cuprinde salariul prezidențial, comisioanele provenite din depozite bancare și pensiile, inclusiv cea militară, câștigate în timpul serviciului său ca fost agent FSB.

Deși declarația arată o relativă stagnare a posesiunilor lui Vladimir Putin, există speculații că aceasta ar putea subestima adevărata sa avere.

Investigatori, inclusiv dissidentul Alexei Navalnîi, aflat acum în închisoare, au expus detalii despre posibile proprietăți ascunse ale liderului rus, inclusiv un palat impunător pe malul Mării Negre cu o valoare estimată la peste un miliard de euro, finanțat, potrivit acuzațiilor, de către mari oligarhi ruși strâns legați de Vladimir Putin.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.6218554973602