Decembrie 23, 2020
Aquarelle 90,7FM: Cozonaci cu nucă și cacao de la Anna Lesko
De sărbători, Anna Lesko se transformă într-o gospodină desăvârșită! Nu doar că e frumoasă și talentată, dar se remarcă și prin faptul că gătește delicios în bucătărie.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Moldoveanca face furori pe internet zilele acestea cu apetisanții ei cozonaci, făcuți după o rețetă proprie. S-a filmat în timpul preparării lor, iar filmulețul postat pe paginile ei de socializare a adunat, în doar o zi, mii de aprecieri și sute de comentarii, conform click.ro.

„E un mix de metode de la bunica ucraineancă, de la părinți, de la o mătușă. Am luat de la toți câte ceva și am făcut propria rețetă, așa cum îmi place mie”, le-a spus Lesko prietenilor virtuali, în timp ce frământa de zor aluatul într-o postură de gospodină sexy. Dacă reușeai să-ți iei ochii din decolteul ei și să te uiți la prăjitură, realizai că aceasta arăta chiar bine!

Lesko a cernut mai întâi făina, nu o dată, ci de 3-4 ori! „Pentru aluat, am folosit 1 kg de făină, 500 ml de lapte călduț, 7 gălbenușuri, 50 g drojdie, 400 g zahăr, 100 g unt, coaja de la o portocală și o lămâie, un praf de copt și esență de vanilie. Mai întâi am pus în mijlocul făinii drojdia, un pic de zahăr și 150 ml de lapte. Am lăsat 15 minute să se topească, timp în care am blenduit gălbenușurile cu zahărul, am pus și restul ingredientelor și am amestecat”, explică ea. Pentru umplutură, a folosit: 500 g nuci zdrobite, zahăr după gust, 100 g cacao, vișine în suc propriu, gem de prune, stafide și albușurile de la cele 7 ouă (bătute cu zahăr). A împărțit aluatul în două, a întins fiecare parte, a uns-o cu umplutură, a rulat și pus în tavă.

La final, când cozonacul e gata, nu-ți rămâne decât să te lingi pe degete!



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 3.7858905792236