Iulie 04, 2023
Anna Lesko, mesaj pentru mamele din lumea întreagă. Despre cum să-ți crești copiii bine și frumos, să asculte, să fie educați și să nu facă ”scene”
Anna Lesko, în vârstă de 44 de ani, se bucură de o binemeritată vacanță, în Turcia, alături de fiul ei de 9 ani, Adam.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

O mamă cool, dar responsabilă, cântăreața își pune mereu copilul pe primul plan și se bucură de fiecare clipă petrecută în compania lui. Dar nu e o mămică prea permisivă cu băiatul e, o recunoaște chiar ea. Totuși, nu crede în educația făcută ”cu cureaua”, așa cum mulți români procedau cu ani în urmă, scrie libertateapentrufemei.ro

Sigură pe metodele el de parenting, vedeta a transmis și un mesaj tuturor mamelor, acela de a petrece mult timp alături de micuții lor.

Artista este extrem de atașată de băiatul ei, căruia i-a oferit o educație sănătoasă, așa că, la rândul ei, artista își dorește ca toți copiii să fie mereubine educați, iar părinții lor să le dedice tot timpul din lume pentru buna lor creștere și dezvoltare armonioasă.

anna-si-baiatul-ei

„Dacă aveți un copil, vă rog, oferiţi-i timp! Educați-l nu ocazional, ci permanent. Pentru că dacă e ocazional – atunci nu poți evita pedeapsa, pentru că nu ai timp să-l calmezi, deci trebuie să-l lovești, să țipi, să-i interzici, să-i iei din mână, să-l cerți. Dar dacă oferiți o mare parte din sufletul vostru pentru educarea copilului – astfel de acţiuni nu sunt necesare.

Acest lucru nu înseamnă că nu voi avea cerinţe de la copil, doar conversația cu el va fi diferită. Copilul a făcut ceva rău, îi pun o condiție: “Hai, să nu avem asta în viața noastră” și îl conving.

Dar, imediat ce începe să înțeleagă și să facă bine – îl voi încuraja de o sută de ori să devină mai puternic în această aspirație. Sau chiar să încerce să facă bine – voi exagera, îl voi lăuda, îl voi admira: “Vezi, fiule, devii bărbat!” Și așa întotdeauna. Lăudați copiii! Trebuie să-i facem să crească în ochii lor!

Atunci când copilul face ceva rău – nu trebuie pedepsit, ci de plâns. Cu lacrimi în ochi să-i spui cât de mult suferi. Lacrimile mamei sunt un remediu mult mai puternic decât mâinile care lovesc copilul. Îl lovește, pentru a-l provoca să facă lucrurile mai bine, îl lovește din “dragoste”… Însă copilul nu va accepta niciodată această dragoste.

Violența nu educă, ea oprește dezvoltarea copilului. Îi fură sprijinul spiritual”, a scris Anna Lesko pe rețelele de socializare, unde a postat și mai multe fotografii din vacanță

au-fost-in-vacanta-in-turcia

s-au-simtit-de-milioane 

il-creste-singura-pe-adam 

au-fost-amandoi-in-turcia 

nu-crede-in-violenta

Iar lecțiile cântăreței către părinți nu s-au oprit aici, ea povestind o întâmplare care exemplifică tipul de parenting pe care ea îl preferă.

”M-a intrebat o mamica in avion, auzind o discutie intre mine si Adam -„Cum de este atat de intelegator?!” Mi-a venit manusa aceasta intrebare pt ca eu il educ pe Adam, acasa nu in public.

De curand, ne-am intors dintr-o superba vacanta, intr-un un loc minunat, predestinat familiilor cu copii.

Mi-a fost dat sa observ un fenomen aproape zilnic, cum parintii nu reuseau sa gestioneze relatia cu copiii sai, fara scandal, tipete, urlete, pedepse in public.

Intr-o zi la plaja, o fetita nu se oprea din lovit pe unul din fratii sai, cu ce avea la indemana. Mama il dadea cu crema pe cel mare, iar tata statea cu ochii in telefon langa fetita isterica.

Timp de 15 minute fetita a tipat la toti. Apoi mama a inceput sa tipe la ea. A intervenit si tata la fel, tipand. Apoi fratii tipau intre ei si tot asa. Adam se uita socat la aceasta scena.

Cum nu am putut sa mai stau deoparte, mi-am permis sa ma apropii de fetita nervoasa. Am luat-o de manuta si i-am pupat-o. Fetita s-a oprit brusc din isterie. Avea ochishorii rosii si umflati de la atata plans.

Am mangaiat-o pe umeri si am strans-o de mânuța, spunandu-i ca este foarte frumoasa, iar coditele ei sunt impletite fabulos. Am rugat-o sa nu mai fie suparata si sa-l lase pe Adam sa doarma un pic, fiind foarte obosit dupa cateva ore de tobogane si balaceala. Fetita sughita si se uita la mine uimita in timp ce ii vorbeam calm si dragastos.

M-am intors la Adam. Fetita nu a mai tipat si la scurt timp a adormit.

anna-si-adam

Eu intotdeauna am considerat ca este important si de datoria mea sa port discutii cu Adam inainte de orice tip de eveniment la care vom merge, implicit vacantele. In plus, vacantele pot fi obositoare si lucrurile pot scapa de sub control.

din-vacanta-in-doia

Stiind acest aspect, noi facem intelegerile din timp, negociem si invatam acasa sa ne respectam reciproc nevoile incat in public sa ne comportam civilizat unul cu celalat.

Nu vreau sa sune a lectii de viata si imi cer scuze preventiv daca aceasta istorisire a deranjat pe cineva. Nu aceasta a fost intentia mea. Imi doresc doar sa ne intelegem copiii si sa ii crestem in armonie si iubire, incepand de acasa. Astfel timpul petrecut in vacante va fi mult mai placut pentru toti.”, și-a încheiat Anna Lesko istorisirea.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.86269283294678