August 05, 2024
"Am pierdut încă un mare talent" Interpretul de muzică populară Anatol Latîșev s-a stins din viață

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Interpretul de muzică populară, Anatol Latîșev, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut în data de 5 august de șeful Secției Cultură a Consiliului Raional Sîngerei, Valeriu Rusu, scrie newsmaker.md. Artistul avea 63 de ani. 

Interpretul, colegul şi prietenul Anatol Latîșev a plecat dintre noi… Am pierdut încă un mare talent şi un om deosebit, care, prin cîntecele sale, s-a afirmat drept unul dintre cei mai rezistenți oameni de cultură în Republica Moldova. Suntem cu gândul la dânsul şi îl vedem drept un artist împlinit, un om care a contribuit major la formarea şi îmbogăţirea noastră spirituală. (…) Transmit sincere condoleanţe familiei, prietenilor şi colegilor lui Anatol Latîșev, care trec prin momente grele acum. Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris Valeriu Rus pe pagina sa de Facebook.

Motivul decesului artistului nu se cunoaște deocamdată.

Anatol Latîșev s-a născut în satul Dobrogea Nouă, raionul Sîngerei, la 23 martie 1961. Acesta a făcut zece clase în satul natal, apoi la Dubăsari, regiunea transnistreană, şcoala muzicală – acordeon. A urmat apoi Colegiul de Muzică „Ştefan Neaga” din Chişinău.

Anatol Latîșev a fost membru al Uniunii Muzicienilor din Moldova. La iniţiativa sa s-a interzis playbackul în Palatul Naţional din Chişinău.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.3155133724213