Broccoli fiert nu este preferat de fiecare, pentru că este lispit de gust. Unii îl adoră, alții însă, îl detestă. Totodată, există foarte multe rețete care conțin broccoli, așa că, dacă nu-l poți mânca doar fiert, atunci urmează rețeta pe care noi ți-o propunem - broccoli la cuptor cu sos alb. Află cum să o prepari.
Vei avea nevoie de:
600 grame broccoli,
50 grame de brânză cu mucegai
370 ml lapte de 1.5% grăsime
2 linguri de făină
400 grame unt
nucșoară
piper alb
Metoda de preparare
Incinge cuptorul la 200C.
Blansează bucățile de broccoli în apa clocotind, timp de 2 minute. Scoate-le și așează-le într-un vas termorezistent pentru copt.
Topește untul și adaugă făina, amestecând continuu timp de 30 de secunde. Adauga treptat laptele, mestecă până când obții un sos. Pune înapoi pe foc și gătește timp de 3-4 minute, până când sosul se îngroașă.
Condimentează cu sare, un praf de nucșoară și un praf de piper alb.
Toarnă sosul peste broccoli, presară cubulețe de brânză cu mucegai și pune la cuptor timp de 10 minute până când brânza se înmoaie.