Ianuarie 22, 2024
5 moduri prin care îți agravezi acneea fără să îți dai seama
Apelăm la tot felul de metode și trucuri pentru a ne trata acneea, însă nu știm că unele dintre ele pot face exact contrariul și să o agraveze. Fie că ai parte de câteva coșuri o dată pe lună sau chiar te confrunți cu o formă avansată de acnee, cu siguranță ai auzit de anumite trucuri pentru a le face să treacă mult mai repede.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Și, chiar dacă reușești să le acoperi, tu știi foarte bine faptul că sunt acolo, iar astfel stima de sine poate scădea considerabil. O afecțiune a pielii, fie ea inofensivă sau gravă, nu te definește și nu poate spune cum ești cu adevărat. Este adevărat, există momente în care simți nevoia să nu ieși din casă doar pentru că ai câteva coșuri sau chiar să îți acoperi imperfecțiunile cu fond de ten, însă ar trebui să te gândești la valorea ta ca persoană și să nu acorzi atenție la ceea ce îți vor spune ceilalți sau ce vor crede.

Iată care sunt greșelile pe care ar trebui să le eviți în ceea ce privește îngrijirea pielii:

1. Nu îți hidratezi suficient tenul

Fie că ai tenul uscat, gras, mixt sau cu tendință acneică, hidratarea este cheia de bază a unui ten sănătos și luminos. Chiar dacă ai impresia că unele creme mai grase îți pot bloca porii din cauza uleiului, iar astfel să favorizezi apariția unor coșuri, ei bine există creme cu diferite texturi și care sunt specifice fiecărui tip de ten. Dacă ai pielea uscată și nu ți-o hidratezi, crezând că vei scăpa de anumite coșuri, îți faci mult mai mult rău, scrie elle.ro

2. Folosești prea multe produse în rutina ta

Atunci când ne apare un coș, folosim tot felul de produse care să ne scape de imperfecțiunile pe care le avem. Însă, din păcate, nu ne dăm seama de faptul că prin acest fel ne încărcăm tenul în mod inutil. Fie că folosești o cantitate prea mare de produs sau folosești un număr exagerat de produse, o curățare corectă a tenului dimineața și seara este mai mult decât suficientă pentru orice tip de ten.

3. Folosești prea des acizi pe piele

Primul instinct pe care îl ai atunci când vezi că ai un coș pe față este să folosești tot mai multe produse, în special cele care au acizi pentru a preveni apariția și altor coșuri. În cazul în care ai tenul deshidratat, cu atât mai mult ar trebuie să eviți cremele care conțin acizi, precum acidul salicilic. Un sfat util ar fi să folosești ingrediente antibacteriene care au rolul să îți curețe în profunzime tenul.

4. Soarele are un puternic impact asupra tenului

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că expunerea la razele ultraviolete este extrem de nocivă asupra tenului nostru. Însă, este posibil să fi auzit și faptul că soarele ar putea reduce din inflamațiile pe care le ai pe ten, dar lucrurile nu stau chiar așa. Ba mai mult, pe termen lung, expunerea la soare nu face altceva decât să ne îmbătrânească pielea și să capete un aspect neplăcut.

5. Nu folosești creme cu SPF

Probabil că eviți să folosești creme cu protecție solară deoarece nu îți dorești să îți încarci și mai mult tenul, însă aceasta este una dintre cele mai comune greșeli pe care o poți face. Este extrem de important să aplici creme care au protecție solară tot timpul, indiferent de anotimp. Dacă îți este teamă de faptul că unele pot avea o textură destul de grasă și îți vor încărca tenul, poți folosi unele cu o formulă mult mai ușoară și mai ales, potrivită tipului tău de ten.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.54190921783447