August 31, 2023
10 vedete care au scăpat de moarte în mod miraculos
Viața are o manieră stranie de a ne pune la încercare, iar pentru unele persoane, aceste teste pot fi incredibil de periculoase.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

În cazul anumitor vedete, aceste momente de pericol au venit în forme aproape mortale. Iată poveștile a zece celebrități  care au trecut prin situații limită și au supraviețuit miraculos.

Travis Barker 

Travis Barker, un nume de referință în lumea muzicii, cunoscut pentru abilitățile sale excepționale de toboșar al trupei de punk rock Blink-182, dar și pentru căsnicia sa cu vedeta de televiziune Kourtney Kardashian, a fost implicat într-un accident care i-a schimbat cursul vieții pentru totdeauna.

În septembrie 2008, avionul privat în care se afla Barker, alături de colegul său DJ AM și alte patru persoane, a fost implicat într-un accident de proporții.

În timpul decolării, avionul a ieșit de pe pistă și s-a izbit de un dig de beton, după care a explodat. În urma impactului și a incendiului ulterior, patru dintre pasageri și-au pierdut viața, doar Barker și DJ AM (Adam Goldstein) reușind să scape cu viață, în ciuda rănilor severe suferite.

Barker a fost grav rănit, cu arsuri de gradul al treilea pe aproximativ 65% din suprafața corpului. A urmat un lung proces de recuperare, plin de durere și provocări. Drumul către vindecare a inclus numeroase operații și sesiuni de terapie, atât fizică, cât și psihologică.

Barker a vorbit în mod deschis despre trauma pe care a trăit-o și cum aceasta l-a influențat atât pe plan personal, cât și artistic.

 

Leonardo DiCaprio, cu siguranță unul dintre cele mai talentate și respectate nume din industria cinematografică, nu este doar un actor desăvârșit, ci și un supraviețuitor. Vedeta premiată cu Oscar, cunoscut pentru rolurile sale memorabile în filme precum "Titanic", "The Revenant" și "The Wolf of Wall Street", a dezvăluit în 2016 că a avut mai multe întâlniri cu moartea.

Una dintre aceste experiențe a avut loc în aer. DiCaprio s-a aflat la bordul unui avion al cărui motor a cedat în plin zbor.

Într-o situație care pare desprinsă dintr-un film de acțiune, actorul a fost nevoit să sară cu parașuta pentru a-și salva viața. În timp ce se afla în cădere liberă, s-a confruntat cu un alt moment de teroare când parașuta principală nu s-a deschis corect. Din fericire, parașuta de rezervă a funcționat și a asigurat aterizarea în siguranță. 

 

Kanye West, unul dintre cei mai influenți artiști din lumea muzicii contemporane, a avut propria întâlnire cu destinul în 2002. Înainte de a deveni cunoscut pe plan internațional, West a suferit un accident de mașină sever care i-a pus în pericol viața.

În timp ce se întorcea de la un studio de înregistrări în Los Angeles, mașina în care se afla rapperul s-a ciocnit frontal cu un alt autovehicul. Impactul a fost atât de puternic încât Kanye a suferit fracturi multiple la maxilar, fiind nevoit să îndure o intervenție chirurgicală majoră pentru a-și repara oasele distruse.

Maxilarul său a fost închis și înfășurat în fire metalice în timpul procesului de recuperare.

În loc să se lase copleșit de această experiență traumatizantă, West a transformat-o într-o sursă de inspirație. În timp ce gura lui era încă închisă de firele metalice, a înregistrat melodia "Through The Wire". Această piesă a devenit una dintre primele sale hituri și a marcat debutul său fulminant în lumea muzicii. Dintr-un eveniment care ar fi putut să îi curme ascensiunea, Kanye West a creat un catalizator pentru succesul său ulterior.

 

50 Cent, pe numele sau real Curtis Jackson, a trecut printr-un eveniment aproape fatal.

Într-o zi de mai a anului 2000, în timp ce se afla în fața casei bunicii sale în South Jamaica, Queens, 50 Cent a fost împușcat de nouă ori de către un agresor necunoscut. Gloanțele l-au lovit în față, în piept și în membre, punându-i viața în pericol. În ciuda severității rănilor sale, a supraviețuit acestui atac violent și a reușit să se recupereze într-un mod miraculos.

Acest incident a avut un impact semnificativ asupra vieții și carierei sale.

În timpul recuperării sale, 50 Cent a folosit muzica sa ca pe o formă de terapie și o modalitate de a-și exprima durerea. Acest eveniment traumatizant, nu doar că nu l-a oprit, dar l-a împins să lucreze mai mult decât oricând pentru a-și îndeplini visul de a deveni un artist de succes.

În anul 2003, la doar trei ani după incident, 50 Cent a lansat albumul "Get Rich or Die Tryin", care a devenit un succes mondial și l-a consacrat ca pe unul dintre cei mai de succes și influenți rapperi ai deceniului.

 

Rachel Bilson, cunoscută mai ales pentru rolul ei din "The O.C.", a trăit o experiență terifiantă în 2001, când a supraviețuit unui accident de mașină grav. Accidentul a avut loc când Bilson, în vârsta de doar 20 de ani, se întorcea de la o petrecere cu prietenii.

Mașina în care se afla a fost implicată într-un accident rutier, iar tânăra actriță a fost proiectată prin parbriz, suferind multiple răni. A suferit o fractură craniană, un hematom la nivelul creierului, o fisură la nas și la coloana vertebrală.

Accidentul a fost atât de grav, încât Bilson a stat în comă timp de patru zile.

În ciuda gravității situației, Bilson a demonstrat o putere de neînchipuit. După ce și-a revenit din comă, a trecut printr-un proces lung de recuperare, care a inclus multiple operații și terapie fizică intensă. A reușit să se recupereze în întregime, o realizare uimitoare, având în vedere severitatea accidentului.

 

Harrison Ford, cunoscut pentru rolurile sale legendare în filme precum "Indiana Jones" și "Star Wars", este un pilot dedicat în viața reală. Însă, în 2015, pasiunea lui pentru zbor a dus la o experiență aproape fatală atunci când avionul său de epocă, un Ryan PT-22 Recruit, a avut probleme cu motorul și s-a prăbușit pe un teren de golf din California.

Ford, care era singur în avion la acel moment, a suferit multiple răni, inclusiv o fractură la pelvis și la un os din spate, precum și răni la cap.

În ciuda acestei situații terifiante, experiența și prezența sa de spirit au fost esențiale. În loc să intre în panică, a reușit să-și păstreze calmul și să-și aducă avionul jos într-o zonă deschisă, pe terenul de golf, evitând astfel un impact devastator.

După accident, Ford a fost dus de urgență la spital, unde a primit îngrijiri medicale și a trecut printr-o perioadă de recuperare. În ciuda severității rănilor sale, a reușit să se recupereze complet.

Ford, în vârstă de 72 de ani la momentul accidentului, a continuat să zboare și să joace în filme de succes după această experiență terifiantă. 

 

Charlize Theron, cunoscută pentru rolurile sale în filme ca "Monster" și "Mad Max: Fury Road", a avut o experiență aproape fatală pe platourile de filmare, în anul 2000. În timp ce filma pentru thriller-ul dramatic "The Yards", Theron a avut un accident terifiant care i-a pus viața în pericol.

Într-o scenă intensă, Theron trebuia să alerge pe o cale ferată, dar în timpul uneia dintre duble, gâtul i-a fost prins într-un cablu de oțel.

Cablul s-a înfășurat în jurul gâtului ei, tăindu-i fluxul de aer și provocându-i leziuni grave. Timp de câteva secunde îngrozitoare, nu a putut respira.

Din fericire, echipa de producție a intervenit rapid. Regizorul James Gray și ceilalți membri ai echipei au reușit să o elibereze în timp util, evitând astfel o tragedie. Accidentul a dus la spitalizarea lui Theron, iar actrița a avut nevoie de o perioadă de convalescență pentru a se recupera. 

 

Anne Hathaway, iubită pentru prezența sa charismatică și pentru rolurile memorabile din filme precum "The Devil Wears Prada" și "Les Misérables", a avut parte de o experiență cumplită în timpul unei vacanțe în Hawaii, în 2014. În timpul unei zile liniștite pe plajă, Hathaway a intrat în apă pentru a face o baie. Curenții oceanici puternici au luat-o prin surprindere și actrița, care a realizat ca este pe cale sa se înece, a început să se zbată și să strige după ajutor.

Din fericire, un surfer local a observat lupta sa disperată cu valurile și a înotat rapid spre ea. A ajuns la Hathaway în timp util și a reușit să o aducă în siguranță la țărm.

 

Orlando Bloom, cunoscut pentru rolurile sale din "Pirații din Caraibe" și "Stăpânul Inelelor", a trecut printr-o experiență terifiantă în 1998, cu mult înainte ca aceste filme să îl facă faimos la nivel internațional. Actorul a fost implicat într-un accident care l-a lăsat temporar paralizat și care i-a amenințat, nu numai cariera în plină ascensiune, dar și viața.

Bloom se afla la o petrecere cu prietenii, când a încercat să urce pe o terasă închisă cu o scară necorespunzătoare.

Printr-un accident  nefericit, a alunecat și a căzut de la o înălțime de trei etaje. În urma căderii, Bloom și-a fracturat coloana vertebrală, suferind o accidentare gravă care l-a lăsat paralizat pentru o perioadă de timp.

A urmat un lung proces de recuperare, care a inclus mai multe operații și terapie fizică intensă. Cu multă răbdare și cu ajutorul medicilor și terapeuților săi, Bloom a reușit să meargă din nou. Datorită dorinței de a continua să lucreze în industria filmului Bloom, nu numai că a învățat să meargă din nou, dar a continuat să evolueze  și în carieră.

 

Eminem, a cărui muzică și viață personală au fost adesea umbrite de controverse, a supraviețuit unei experiențe aproape fatale în 2007. Viața lui a fost la un pas de a lua o turnură tragică în urma unei supradoze de droguri.

Eminem, pe numele său real Marshall Mathers, a trecut printr-o perioadă de dependență de droguri în mijlocul carierei sale. În 2007, a ajuns în pragul morții după ce a luat o doză aproape fatală de metadonă. Într-un interviu ulterior, a mărturisit că medicii i-au spus că a fost la "două ore distanță" de a muri.

Experiența care l-a traumatizantă profund a marcat un punct de cotitură în viața și cariera lui Eminem.

A decis să se adreseze unei clinici de reabilitare și a început un proces de recuperare dificil. 

Aceste povești ne amintesc că vedetele pe care le admirăm și le urmărim nu sunt imune la pericolele acestei lumi.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.2510461807251