Octombrie 11, 2024
Rafael Nadal și-a anunțat retragerea din cariera sportivă! „Regele tenisului” și-a luat adio cu lacrimi în ochi
Tenisul de performanță își ia adio de la unul dintre sportivii legendari. Rafael Nadal și-a anunțat retragerea cu lacrimi în ochi

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Legendarul tenismen spaniol Rafael Nadal a anunțat că se retrage din tenisul profesionist. El a făcut acest anunț printr-un mesaj video publicat pe rețelele de socializare.

„Mă retrag din tenisul profesionist. Ultimii doi ani au fost dificili, nu am putut juca fără restricții. Este o decizie dificilă, mi-a luat timp să o accept, dar în această viață totul are un început și un sfârșit. Acum este momentul potrivit să închei o carieră lungă și mult mai reușită decât mi-am imaginat. Sunt foarte fericit că ultimul meu turneu va fi finala Cupei Davis, unde voi reprezenta țara mea. Cercul se închide, deoarece una dintre primele mele mari bucurii ca tenismen profesionist a fost finala din Sevilla, în 2004,” a declarat Nadal.

„Acești ultimi ani au fost deosebit de dificili. Decizia de a mă retrage nu a fost ușoară și a durat ceva timp. Dar cred că acum este momentul potrivit să pun capăt unei cariere care a fost lungă și mult mai de succes decât aș fi putut visa,” a adăugat sportivul în vârstă de 38 de ani.

Ultimul său turneu va fi finala Cupei Davis, care va avea loc la Malaga, între 19 și 24 noiembrie.

Nadal și-a început cariera sportivă în 2001. De-a lungul carierei, a câștigat de două ori titlul de campion olimpic: în 2008 la Beijing, la simplu, și în 2016 la Rio de Janeiro, la dublu. Nadal a câștigat de 22 de ori turnee de Grand Slam, inclusiv „Roland Garros”, Wimbledon, US Open și Australian Open. De asemenea, a petrecut 209 săptămâni pe locul 1 mondial în clasamentul ATP.

Rafael Nadal announces retirement from professional tennis | World News |  Sky News

În 2022, Nadal și soția sa, Maria Perello, au devenit părinți. Cei doi s-au căsătorit în toamna anului 2019, după 14 ani de relație.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.0373935699463