Noiembrie 30, 2020
Plăcintă cu mere din aluat fraged. Cea mai simplă rețetă
Plăcinta cu mere este nelipsită de pe masa oricărui, fie că sunt sărbători sau doar un final de cină dulce. Această rețetă are un aluat fraged, se face extrem de ușor și este absolut delicioasă. Pentru un plus de aromă, poți folosi mere golden, care oferă puțină aciditate și echilibrează gustul dulce al plăcintei.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Pentru desertul care va cuceri toată familia ai nevoie de următoarele INGREDIENTE:

  • 500 g făină;
  •  200 g unt moale/untură;
  •  100 g smântână;
  •  1 ou;
  •  150 g zahăr;
  •  2 fiole zahăr vanilat;
  •  10 g praf de copt;
  •  1 vârf de cuțit de sare. 

PENTRU UMPLUTURĂ: 

  • 1, 5 kg mere;
  •  3 linguri zahăr;
  •  1 linguriță cu vârf scorțisoară pudră. 

MOD DE PREPARARE:

Pentru a face umplutura plăcintei cu mere, spală merele, dă-le pe răzătoarea mare (cu tot cu coajă, dacă nu te deranjează). Pune-le la calit într-un vas care nu lipește, cu 3-5 linguri de zahăr. Adaugă și scorțișoara după 5 minute. Amestecă ocazional și, când se mai evaporă zeama, dă de pe foc și lasă la răcit.

ALUATUL: 

Într-un castron mare, freacă untul cu zahărul. Adaugă esența de vanilie și oul și bate ușor până obții un rezultat cremos. Pune și smântâna, amestecă până la omogenizare.

Separat, pentru a pregăti aluatul de plăcintă cu mere, combină făina cu sarea și praful de copt apoi adaugă peste amestecul cremos de mai sus, amestecând bine cu o lingură de lemn. Când aluatul care se formează se întărește și nu mai merge amestecat cu lingura, frământă cu mâna.

Când nu mai e lipicios aluatul pentru plăcinta cu mere, împarte-l în 2 bile egale. Presară făină pe masă și întinde cu făcălețul una din cele 2 bile, astfel încât să-ți acopere tava în care vrei să faci plăcinta. Pune prima foaie în tavă și așează umpltura deasupra. Întinde și a doua bilă de aluat fix cum ai procedat cu prima și apoi acoperă cu ea umplutura din tavă.

Dă tava la cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute sau până când observi că s-a copt aluatul. După ce s-a copt, lasă un pic să se răcească, apoi presară zahăr pudră pe deasupra plăcintei și porționeaz-o. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.83217644691467