Iunie 27, 2024
O femeie stresata atrage aceste patru greutati in viata ei
Cand simti ca porti povara intregii lumi pe umerii tai, nu faci decat sa iti deteriorezi starea fizica a organismului tau, dar si bunastarea mentala.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

O femeie stresata nu se mai poate bucura de tot ce e frumos in jurul sau. Daca te simti coplesita de tot ce trebuie sa faci intr-o zi si ai acumulat mult stres sau ai ajuns chiar la burnout, risti sa suferi mai mult decat ai crede.

Un nivel constant de stres nu doar ca poate diminua calitatea vietii, dar poate atrage si anumite greutati care se manifesta atat pe plan fizic, cat si emotional. Nu este vorba doar de a te simti obosita la finalul zilei, ci a te invarti intr-o rutina de greutati si nemultumiri pe care nu vei reusi sa le gestionezi la nesfarsit, scrie andreearaicu.ro

Iata patru dintre cele mai comune provocari pe care le poate atrage stresul in viata unei femei. Daca simti ca ai ajuns deja in etapa in care le bifezi, este momentul sa faci o schimbare!

Epuizare emotionala

O femeie stresata poate pierde interesul pentru activitatile care altadata ii aduceau bucurie si satisfactie, contribuind la o stare generala de apatie si descurajare. O stare de epuizare fizica, emotionala si mentala cauzata de stresul prelungit, care afecteaza capacitatea de a functiona eficient in viata de zi cu zi. Acesta este bornout-ul si este semnul prin care organismul tau iti cere sa faci o pauza.

Probleme relationale atat personale, cat si profesionale

Stresul poate cauza iritabilitate si nerabdare, ceea ce poate duce la certuri si tensiuni cu partenerul, familia sau prietenii. De asemenea, apar probleme la locul de munca, din cauza ca s-ar putea sa simti nevoia sa te retragi si sa reduci contactul social. In plus, daca nu reusesti sa determini exact ce surse de stres ai in viata ta, ai putea sa consideri ca jobul actual nu mai este potrivit pentru tine.

O femeie stresata nu (se) mai iubeste

Stresul cronic epuizeaza energia fizica si mentala. Nu mai poti sa gestionezi cu aceeasi usurinta anumite situatii. Incepi sa te certi ca esti neproductiva sau neatenta. Incepi sa te blamezi pentru orice greseala. Tragi de tine sa faci mai mult si mai mult. Iti suna cunoscut acest scenariu? Daca da, este momentul sa te intorci catre interiorul tau.

De ce permiti grijilor sa iti ia cel mai frumos sentiment?

IUBIREA dispare atunci cand nu este intretinuta. Este ca un foc, iar stresul e apa pe care o torni constant peste el.

Ca sa poti sa vezi din nou lumea cu ochii limpezi, trebuie sa reaprinzi flacara. Iubirea fata de tine si fata de tot ce ai frumos in jur te va ajuta sa iti ridici de pe umeri greutatea stresului.

Probleme de sanatate

Ultima greutate, dar una deloc de neglijat! Multe afectiuni au drept radacina stresul. Grijile excesive si munca neintrerupta isi pun amprenta asupra organismului. Insomnia sau somnul neodihnitor sunt frecvente la persoanele stresate. Stresul poate cauza sau agrava afectiuni digestive, cum ar fi sindromul de colon iritabil sau ulcerul. Cresterea tensiunii arteriale si a nivelului de colesterol, favorizate de stres, maresc riscul de atac de cord si alte probleme cardiovasculare.

Ai grija de corpul si de mintea ta si gestioneaza cu intelepciune stresul.concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.1392714977264