Strecoară boabele de năut și elimină apa în care au fost păstrate. Puneți năutul în blender, împreună cu praful de cacao, de sare și extractul de vanilie. Mixează până obții o compoziție omogenă.
Ciocolata se topește separat. După aceea las-o să se răcorească. Adaug-o în blender, alături de jumătate din cantitatea de îndulcitor. Siropul de agafe poate fi înlocuit, după preferințe cu oricare altul sau cu aceeași cantitate de zahăr brun.
Mixează iar și gustă humusul obținut. Adaugă mai mult îndulcitor și laptele vegetal, până obțiii gustul ș textura preferată. Pentru ca aromele să se mixeze bine, pune humusul la frigider pentru, cel puțin, o oră, apoi servește-l cu plăcere.
Humus dulce aluat pentru fursecuri
o conservă de năut
2 linguri fulgi de ovăz fin
3-4 linguri de ciocolată
2 linguri unt de migdale
o lingură unt de arahide
extract de vanilie
un praf de sare
sirop de agave după gust
După ce ai scos boabele de năut din apă, clăteștete-le. Mixează apoi cu sarea, vanilia, unul de migdale și arahide. Fulgii de ovăz fie îi mcini într-o râșniță de cadea, fie îi pui direct în blender, alături de restul ingredientelor. După ce ai obținut o pastă omogenă, gustă și dacă simți nevoia, adaugă încă un pic de îndulcitor. La final, după ce ai pus humusul obținut într-un vas, adaugă și bucățelele de ciocolată. După două ore păstrat la frigider, desertul poate fi savurat.
Unt de arahide cu unt de arahide și miere
Ca de obicei, strecoară boabele de năut. Mixează-le împreună cu banana, untul de arahide și sarea până obții o pastă omogenă.
La final adaugă mierea și nucile tocate. Pentru un gust mai intens, nucile pot fi prăjite în tigaie sau lăsate pentru 10-15 minute la cultor, întinse pe o foaie de copt. Pasta obținută las-o la frigider pentru minim o oră, apoi devoreaz-o. O poți combina cu niște clătite sau biscuiți simpli.
Să aveți poftă!