Septembrie 03, 2024
Care ar fi secretul longevității, potrivit celui mai bătrân om de pe Planetă! John Tinniswood are 112 ani
Care ar fi secretul longevității. Ce obișnuia să fac John Tinniswood, cel mai bătrân om de pe Planetă! Bărbatul care s-a născut în anul în care Titanicul s-a scufundat a împlinit 112 și are o poveste impresionantă!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

John Tinniswood, recunoscut ca fiind cel mai vârstnic bărbat din lume, a marcat recent împlinirea vârstei de 112 ani, oferind un exemplu remarcabil de longevitate

Născut pe 26 august 1912, anul în care Titanicul a fost scufundat, John Tinniswood a „traversat” două războaie mondiale și o serie de transformări majore ale lumii. La doar doi ani de la începerea Primului Război Mondial, el a asistat la multe dintre schimbările care au remodelat societatea globală, scrie spynews.ro

Din 2012, anul în care a împlinit 100 de ani, John Tinniswood primește anual felicitări din partea monarhului britanic, prima dată de la regina Elisabeta a II-a și, în prezent, de la regele Carol al III-lea.

Cu toate acestea, John Tinniswood nu consideră că are vreun „secret special” pentru longevitatea sa. „Nu am nici cea mai mică idee de ce am trăit atât de mult”, a declarat el pentru Guinness World Records. În aprilie, a devenit cel mai bătrân bărbat în viață din lume, după decesul lui Juan Vicente Pérez Mora, care avea 114 ani.

Care ar fi secretul longevității, potrivit celui mai bătrân om de pe Planetă! John Tinniswood are 112 ani / FOTO

Ce făcea bărbatul în copilărie

John Tinniswood a povestit că, în copilărie, era „destul de activ” și îi plăcea să meargă mult pe jos, dar a subliniat că nu crede că aceste obiceiuri au avut un impact semnificativ asupra longevității sale.

„De ce am trăit atât de mult, habar n-am. Nu mă pot gândi la niciun secret special,” a spus el pentru BBC.

Care ar fi secretul longevității, potrivit celui mai bătrân om de pe Planetă! John Tinniswood are 112 ani / FOTO

În ceea ce privește schimbările din lume, John Tinniswood a declarat că nu consideră că aceasta s-a îmbunătățit semnificativ de la vremea copilăriei sale.

„Probabil că în unele locuri este mai bine, dar în altele este mai rău,” a adăugat el.

Acum, John Tinniswood trăiește într-un azil de bătrâni din Southport, un oraș pitoresc de pe litoralul Angliei, unde beneficiază de îngrijirea atentă a personalului și de compania familiei. Viața sa este marcată de amintiri dragi, inclusiv povestea de dragoste cu soția sa, Blodwen, întâlnită la un dans în Liverpool acum mai bine de 80 de ani.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.95634245872498