Noiembrie 18, 2020
Animest 2020: Toate filmele pot fi vizionate gratuit
Pandemia are și partea ei pozitivă.De această dată au de câștigat cinefilii. Organizatorii Festivalului Internațional de Film de Animație Animest au anunțat că ediția din acest an, care începe mâine și va dura până duminică, se va desfășura online. Mai mult decât atât, toate proiecțiile, cele pentru copii, dar și pentru adulți, vor putea fi urmărite gratuit de acasă.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Pentru asta e nevoie să vă creați cont pe animest.md și să vă rezervați câte un loc. După aceea veți avea la dispoziție patru ore până să începeți vizionarea. 

„Anul 2020 este unul de referință pentru comunitatea animației românești. Acum 100 de ani se năștea primul film de animație de la noi, Păcală în lună, realizat de Aurel Petrescu, despre care s-a relatat de-a lungul vremii. Din păcate, el nu s-a păstrat până azi, însă sub umbrela #Screening History, Animest dedică această ediție, fie ea și online, acestei aniversări”, subliniază Mihai Mitrică, directorul și selecționerul Animest. 

În program au mai fost incluse cele mai premiate producții ale anului, dar și filme de arhivă din perioada 1927-2006. Există și o proiecție surpriză, precum și filmul ”O scurtă istorie” a regizorului Radu Igaszag, care este practic o incursiune prin istoria filmului de animație românesc. 

Organizatorii festivalului recomandă să atrageți atenția la descrierea filmelor, precum și la recomandarea de vârstă. Trebuie să mai știți că majoritatea peliculelor cinematografice au subtitluri în engleză și română.  

Festivalul Internațional de Film de Animație Animest este organizat de Asociația Animest și ALTFilm și co-finanțat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România și Forumul Cultural Austriac. Anul acesta se împlinesc 10 ani de când Animest a fost adus la Chișinău. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.98195672035217