Octombrie 27, 2017
Iuliana Crețu, medic estetician, ne vorbește despre efectul întineririi cu acid hialuronic
5 zone de aplicare a acidului hialuronic. Acidul hialuronic - este unul dintre cele mai cunoscute și utilizate pe scară largă în medicamentele de cosmetologie.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Componența naturală

Acidul hialuronic este din clasa polizaharidelor, care fac parte din țesuturile conjunctive, epiteliale, nervoase și structurile extracelulare ale corpului.

Pentru majoritatea dintre noi, cuvântul "acid" este asociat cu ceva coroziv, având un efect agresiv asupra È›esuturilor. ConsecvenÈ›a acidului hialuronic este elastică È™i vâscoasă, motiv pentru care această substanță funcÈ›ionează diferit. Sarcina principală a acidului hialuronic este de a atrage È™i reÈ›ine moleculele de apă, pentru a umezi È›esutul. O moleculă de acid hialuronic este capabilă să "colecteze" 500 până la 1000 de molecule de apă. Lipsa lui duce la căderea părului, deteriorarea unghiilor, usucă pielea, provoacă apariÈ›ia ridurilor È™i scade din elasticitatea pielii. Factorii externi precum: malnutriÈ›ia, obiceiurile proaste ca, fumatul, alcoolul, bronzul excesiv È™i nervozitatea, pot duce, de asemenea, la o scădere a cantității de acid hialuronic.

În cosmetologia modernă, există mai multe opÈ›iuni pentru utilizarea acidului hialuronic.

 

1. Corectarea și creșterea volumului buzelor

Acidul hialuronic este un material excelent nu numai pentru a mări volumul, ci È™i pentru a corecta asimetria, pentru a îmbunătăți conturul È™i forma buzelor. Avantajul acidului hialuronic este hipoalergenicitatea acestuia, precum È™i capacitatea de a umezi È›esuturile. Adică, împreună cu forma È™i volumul dorit al buzelor, obÈ›ineÈ›i buze blânde È™i moi. După procedură, buzele arată natural È™i nu simt sigiliile. Un specialist competent nu îndeplineÈ™te doar solicitarea clientului, ci ajută la alegerea formei optime È™i dimensiunii buzelor. Profesionalismul cosmetologului, este un factor foarte important la injectarea buzelor.

2. Corectarea ridurilor în zona frunÈ›ii

Ridurile de pe frunte apar adesea ca urmare a contracÈ›iilor faciale. Atunci când facem mimici încordate, preponderent într-o anumită zonă, încruntarea poate intra în deprindere, astfel creând cute adânci în piele. Acidul hialuronic ajută la scăderea ridurilor superficiale din zona frunÈ›ii. Efectul după procedură este vizibil imediat, dar, dacă este necesar, se efectuează corectarea suplimentară a celor mai problematice zone. Spre deosebire de botox, care este adesea folosit pentru a elimina ridurile, acidul hialuronic are mai multe avantaje. Se umple spaÈ›iul intercelular, hidratează pielea, începe procesul de regenerare naturală a pielii È™i hrăneÈ™te È›esuturile. Efectul după procedură durează de la 3 la 6 luni, în funcÈ›ie de caracteristicile individuale ale organismului. După această perioadă, acidul hialuronic se dizolvă în piele fără urme.

 

3. Scapă de pungile de sub ochi

Zona din jurul ochilor este cea mai fină porÈ›iune a tenului facial. Aici apar primele riduri. Cel mai mult accelerează apariÈ›ia ridurilor, bronzul excesiv. ObiÈ™nuim să evităm cremele de protecÈ›ie solară, astfel facem loc încreÈ›iturilor din zona ochilor. Folosirea cremelor fine pentru zona ochilor, duce la protejarea stratului exterior dar È™i interior al pielii, hidratează È™i împrospătează ochii. Dacă ridurile sunt pronunÈ›ate, nu există o cremă care ar putea acoperi suficient de bine cutele apărute. Ridurile sunt o schimbare destul de profundă a pielii care necesită măsuri radicale. Una dintre metodele cele mai optime de a scăpa de ridurile de sub ochi sunt - injecÈ›iile cu acid hialuronic. Procedura garantează un rezultat eficient pentru o lungă perioadă de timp, faÈ›a arată natural È™i nu-È™i pierde din expresivitate, efectul de păpușă este exclus.

4. Eliminarea pliurilor nazolabiale

Pliurile nazolobiale pronunÈ›ate, creează un efect de îmbătrânire timpurie. În acest sens sunt binevenite injecÈ›iile cu acid hialuronic, care curăță, îndreaptă, conferă volum È™i readuc elasticitatea pielii.Cu cât veÈ›i acÈ›iona mai repede cu-atât mai de durată va fi efectul. Procedura se efectuează sub anestezie locală, astfel, durerea este redusă la minim. După tratament, pielea începe a produce colagen È™i elastină, pliurile nazolabiale sunt aliniate iar faÈ›a devine mai tânără È™i mai proaspătă.

5. Corectarea non-chirurgicală a formei nasului

Acidul hialuronic poate scăpa de multe imperfecțiuni ale nasului, rapid și fără durere.

Acidul hialuronic, ajută la corectarea asimetriei nasului, schimbă chiar È™i formavârfului nasului. Desigur, injecÈ›ia nu poate schimba drastic forma sau mărimea nasului, dar multe defecte sunt îndepărtate cu uÈ™urință. CorecÈ›ia non-chirurgicală a nasului are loc fără anestezie generală. În urma procedurii, nu rămân cicatrici, iar perioada de recuperare este mult mai rapidă.

La fel ca oricare procedură estetică, preparatele injectabile du acid hialuronic, au anumite contraindicaÈ›ii în caz dacă suferiÈ›i de boli precum: herpes, procese inflamatorii, probleme oncologie, hipersensibilitate la medicamente, sarcină È™i alăptare, boli endocrine, tulburări de coagulare a sângelui.

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.74292230606079