August 18, 2021
Singura femeie dintre mascații CNA. ”Este ceea ce îmi place și nu găsesc nimic greu”
Este singura femeie din Serviciul Escortări și Acțiuni Speciale a Centrului Național Anticorupție. Când își pune cagula pe față, peste părul lung, o trădează doar silueta, scrie jurnal.md.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Cristina a început să activeze în cadrul Ministerului de Interne la începutul anului 2011. În acel moment, era licențiată în Securitatea Civilă și Ordine Publică, apoi a urmat facultatea de Psihologie și Psihopedagogie specială. La un moment dat a decis să completeze activitatea profesională făcând master în Pază, protecție și securitate și kinototerapie la domiciliu într-un oraș din Romania. De mai bine de trei ani face parte din trupa de elită a Centrului Național Anticorupție, iar alegerea nu a fost întâmplătoare, tânăra fiind mereu pasionată de sport și de siguranța celor din jur. 

Întrebată ce a simțit prima oară când a îmbrăcat ținuta de mascat și a început să participe la intervențiile în cadrul SEAS, Cristina a răspuns simplu - emoții și curaj.

 „La început simțeam că bărbații încercau să mă ocrotească poate într-un fel oarecare, dar eu le spuneam: nu, vă rog frumos nu îmi faceți favoruri, eu vreau singură să lucrez de rând cu voi”, mai spune tânăra.

Cristina mereu a practicat sportul de performanță, fiind și maestru în sport la rugby. A muncit mult, are forme și calități sportive de invidiat. Merge zilnic la sala de sport, antrenamentul fiind unul specific, fizic, de rezistență, de alergare, dar și tactic, care include și procedee de autoapărare.

Cristina consideră că nu este greu pentru o femeie să practice o meserie mai mult bărbătească, cum e cea de inspector în structura de elită SEAS a Centrului Național Anticorupție, dacă o faci din plăcere.

„Este ceea ce îmi place și nu găsesc nimic greu aici. Mereu am spus că îmi place, mă regăsesc aici și mereu am găsit punctul de mijloc la tot ce fac eu și la toată activitatea mea, în care nu trebuie să fac niciun sacrificiu”, afirmă Cristina.

Inspectorul spune că pentru a face parte dintr-o astfel de echipă de polițiști, trebuie în primul rând să îți placă ce faci, să ai satisfacție de la muncă și să faci față provocărilor.

„Am avut acțiuni în care am fost implicată și eu direct la flagrant, în care eram o persoană civilă, eram umăr la umăr cu persoana pe care trebuia să o reținem, el nici nu își dădea seamă cine eram eu, că sunt inspector CNA. A fost o experiență cu emoții și a fost o misiune cu succes”, povestește tânăra.

Cu toate acestea, Cristina afirmă că o femeie în uniformă trebuie să rămână femeie, că ochii ei trebuie să strălucească de fericire, în suflet trebuie să există loc de dragoste, iar principala armă a femeii ar trebui să fie familia.citeste și
SQL exec time = 0.57192873954773