Iunie 25, 2021
Sfatul Cosmetologului: Cum să scapi de pungile de sub ochi
Ochii tăi arată ca și cum ai fi băut cocktail-uri toată noaptea, deși în realitate te-ai băgat în pat de la ora nouă, cu o cacao fierbinte? Atunci trebuie să citești asta!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

ZONA OCHILOR - PE SCURT 

O chestie deloc amuzantă: pielea de sub ochi este de 10 ori mai subțire decât restul pielii de pe față, ceea ce o face mai predispusă la inflamații, cauzate de excesul de lichide, și decolorare - vase de sânge vizibile prin pielea transparentă.

Alți factori pot juca, de asemenea, un rol în acest sens – precum alergii, stres, oboseală, predispoziție genetică și, desigur, îmbătrânirea. „Pe măsură ce avansează în vârstă, pielea ta se subțiază iar fața pierde din grăsime, ca să nu mai vorbim de elastină și colagen, cele care oferă tenului susținere și plenitudine”, explică dr. Daniel Ezra, consultant specialist oftalmic și oculoplastic, citat de cosmopolitan.ro. 

Iar dacă ai moștenit de la ai tăi „darul” cearcănelor de conformație (hello, aici sunt), nici chiar un anticearcăn industrial nu va remedia situația. Problemele de pigmentare pot apărea chiar și în familiile de culoare, din cauza melaninei suplimentare din piele.

SURPRIZA DE DIMINEAȚA 

Un somn bun va opri congestia în vene, evitând astfel ca pielea de sub ochi să pară mai închisă. Când dormim, stăm liniștiți și nu clipim, permitme fluidelor să se adune și să se depună temporar. Încearcă să dormi cu capul ridicat mai sus, folosind o pernă suplimentar, pentru a încuraja drenajul, și aplică crema pentru zona ochilor folosind mișcări de tapotare spre exterior — dinspre unghiul interior — pentru a ajuta la accelerarea drenajului limfatic. 

Retenția de lichide poate fi, de asemenea, secretul pentru a te menține hidratată, iar în plus ar fi bine să eviți să consumi prea multă sare și alimente bogate în potasiu.

MITUL CREMEI DE OCHI 

Întrebare: poate aplicarea locală a unui produs timp de câteva săptămâni să combată complet pungile de sub ochi și să te facă să uiți că au fost vreodată acolo?

Într-un cuvânt, nu. Dar ele conțin întotdeauna ingrediente care ajută la reducerea inflamației, întind pielea și susțin zona delicată de sub ochi, regăsite în formulări ușoare care nu vor exacerba inflamația.

Caută ingrediente active, cum ar fi peptidele, pentru a stimula producția de colagen. 

RECOMANDĂRILE MEDICULUI 

Umplerea ridurilor de sub ochi se poate face printr-un tratament non-chirurgical care implică injectarea de acid hialuronic în anumite zone din jurul ochilor pentru a înlocui volumul pierdut. Există o senzație de durere când acul este introdus, dar este momentul este depășit destul de repede, și după câteva zile de vânătăi ușoare, rezultatele sunt chiar uluitoare. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.84682464599609