Noiembrie 05, 2021
Valentina Rusu-Ciobanu, condusă pe ultimul drum. Întreaga țară e în doliu
Drapelele au fost coborâte în bernă, privirile noastre stau aplecate, iar pensula și culorile ei urmează să se usuce. Pictorița Valentina Rusu-Ciobanu, declarată Femeia Anului 2020 de către revista AQUARELLE, a fost condusă astăzi pe ultimul drum.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

La funeraliile regretatei artiste au participat membrii familiei, rude, prieteni, demnitari și cei care i-au admirat creațiile lăsate drept moștenire întregului neam. 

Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost depus aseară la Biserica Sfârnta Teodora de la Sihla. După slujba oficiată acolo, cortegiul s-a îndreptat către Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Marea artistă plastică a fost înmormântată la Cimitirul Central de pe strada Armenească. 

După semnarea decretului prezidențial, de dimineață, Drapelul de Stat de pe clădirea Parlamentului a fost coborât în bernă, iar cele ale instituțiilorde stat au fost legate cu panglici negre. 

Valentina Rusu - Ciobanu s-a stins din viață pe 1 noiembrie, la câteva zile după ce a împlinit 101 ani.

În ediția de anul trecut a concursului desfălurat de AQUARELLE, regretata artistă a fost declarată ”Femeia Anului 2020”. Trofeul și diploma însă le-am oferit fiului pictoriței, Lică Sainciuc, iar de doamna Valentina nu ne-am apropiat pentru a evita contactul din motive de siguranță medicală. 

Echipa AQUARELLE transmite sincere condoleanțe familie și drum lin la cer pentru marea artistă a neamului nostru ... 



citeste și
SQL exec time = 0.79424023628235