August 19, 2020
Primul sunet ar putea fi compromis? Cum își pregătesc vedetele copiii de noul an de studii
Pandemia ține pregătirile pentru școală pe modul ”așteptare”. Și nu pentru că mulți au uitat ce dată e în calendar, dar pentru că autoritățile încă nu au anunțat cum vor decurge studiile în noul an de învățământ. Online sau fizic la școală, elevii trebuie să fie gata de start, Am discutat cu mai multe vedete de la noi pentru a afla care este starea de lucruri în această privință.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Cristina Scarlat are doi elevi – pe Sofia și Ion. Ne-a povestit că întâi de toate va investi în tehnică informațională pentru a fi pregătită în cazul în care se va decide ca studiile să se desfășoare în regim online. Restul pregătirilor, în așteptare.

”Caut argument ca să-i motivez să facă studii în condiții de pandemie. Consecințele sunt dure. Le este dor de colegi, lipsește contactul cu profesorii”, ne-a mai spus Cristina.

Aura își va trimite în acest an fetele în clasa a 10-a. Nici în casa ei nu e agitație înainte de 1 septembrie. Intepreta susține că deja e timpul ca Lori și Beti să se preocupe singure de acest aspect. ”Ele încă nu conștientizează că vara e pe sfârșite”, a mărturisit Aura.

Pe lângă strictul necesar, artista a subliniat că va trebui să le înnoiască garderoba fetelor. Aici sunt cele mai mari bătăi de cap. Asta pentru că adolescentele au deja pretenții. Până la urmă, gusturile nu se discută, dar se negociază.

Sorina Obreja a recunoscut că nici ea nu a făcut vreo tură prin magazine pentru a-i cumpăra Emiliei haine sau rechizite. ”O vom face cu un pas înainte de 1 septembrie. Deocamdată suntem ocupate cu activități zilnice – calculăm, citim”, a povestit jurnalista.

Prezentatoarea TV este de părere că sistemul educațional trebuie reformat. ”Nu în zadar avem aceste instrumente, avem internet. Trebuie să găsim modalități moderne, astfel încât copiii să poată învăța și să obțină performanțe”, a completat Sorina.

Dana Ciobanu ne-a spus că este în așteptare. Evident, s-a referit la decizia pe care o vor anunța autoritățile în funcție de situația epidemiologică din țară.

”Nu avem vreo știre care să ne dea undă verde pregătirilor pentru școală. Măcar să vedem culoarea galbenă. Oricum anul acesta nu vom face investiții în vestimentație. Hăinuțele sunt, practic, noi. Au fost purtate foarte puțin”, ne-a spus jurnalista.

Între timp, fetița ei Vivien și-a încheiat toate lecturile de vară.

Dana a subliniat că în această perioadă pandemică, profesorul a obținut valoare adevărată, întrucât copiii au înțeles importanța lui pentru a face studii de calitate.

Psihologul Cezara Dilevschi o va da pe fetița ei, Sofia în clasa întâi. Așa cum a procedat și cu fiul ei, Denis, va cumpăra rechizite pe 1-2 septembrie.

Cezara speră că elevii vor merge la școală din toamnă. ”Știm că s-au instalat tuneluri dezinfectante în liceu și că părinții nu vor avea acces în interior. Săptămâna viitoare situația va fi mai clară. Urmează să avem o ședință”, a mai adăugat ea.

În același timp, psihologul a sfătuit părinții să-și pregătească copiii de rutina, pe care o au în timpul anului. Ea recomandă ca în ultimele zile de vacanță copiii să se trezească mai devreme, astfel încât în prima perioadă când vor începe cursurile, să nu se confrunte cu starea de somnolență.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.82783722877502