Noiembrie 13, 2018
Inelul Pink Legacy este scos la licitație. Vezi cât costă acesta
Un diamant roz unic, în greutate de circa19 carate, numit Pink Legacy, este scos la licitaţie azi, 13 noiembrie, la Geneva. Pentru el s-ar putea obţine o sumă record de până la 50 de milioane de dolari.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Casa de licitaţii Christie’s, spune că diamantul a făcut parte din colecţia familiei Oppenheimer, cea care a făcut din grupul De Beers cel mai mare comerciant de diamante din lume. Printre atuurile care îl fac o raritate, se numără în primul rând culoarea. Pink Legacy nu prezintă nicio urmă de culoare secundară, ceea ce, împreună cu faptul că are o saturaţie echilibrată a culorii şi o strălucire roz intensă, îi aduc calificativul „vivid“, adică „aprins“. Doar unul din 100.000 de diamante are o culoare suficient de rară şi suficient de intensă  încât să fi calificat astfel.



Recordul în domeniu a fost stabilit în 2017, când casa Christie’s a vândut, la Hong Kong, un diamant „fancy vivid pink“ ceva mai mic. Diamantul Pink Promise, de aproape 15 carate, cu tăietură ovală, s-a vândut pentru suma de 32.480.500 dolari.

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.83538317680359