Mai 26, 2023
Expoziție „Modă și stil de viață în secolul XX” din colecția vestimentară a Muzeului Național de Istorie a Moldovei
În data de 18 mai, cu prilejul Zilei Internaționale a Muzeelor, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei a avut loc deschiderea unei veritabile expoziții tematice, intitulată „Modă și stil de viață în secolul XX” din colecția vestimentară a Muzeului Național de Istorie a Moldovei.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Această expoziție impresionantă pune în prim-plan vestimentația din secolul al XX-lea, adunată și păstrată cu grijă de muzeografi.

Sunt prezentate peste 200 de piese de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii cu valoare istorică, artistică și memorialistică. Aceste obiecte au fost purtate de personaje care au trăit pe teritoriul Moldovei de-a lungul unui veac, reușind să înșire povestea modei și a vieții sociale și personale, de la străbunic la strănepot.

Expoziția își propune să evidențieze evoluția ținutei vestimentare în concordanță, mai mult sau mai puțin, cu tendințele modei. Ea dezvăluie stilul de viață al locuitorilor țării pe parcursul secolului trecut și modul în care gusturile s-au schimbat în raport cu influențele orientale, occidentale și cele sovietice.

Grație curatorului expoziției, Aurelia Cornețchi și a unei echipe de muzeografi dedicați, expoziția oferă publicului vizitator o experiență captivantă și informativă. Demersul expozițional este sprijinit de o serie de fotografii inedite sau necunoscute din colecția muzeului, care surprind aspecte ale vieții cotidiene, cu oameni obișnuiți și personalități ale timpului, focalizând atenția asupra evoluției modei și vestimentației.

Expoziția „Modă și stil de viață în secolul XX” poate fi vizitată în sala nr. 2, parter, în perioada 18 mai 2023 – 31 ianuarie 2024, Muzeul Național de Istorie a Moldovei, str. 31 August 1989, 121A



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.1823148727417