Septembrie 11, 2023
Drama neștiută din tinerețea lui Ștefan Bănică Jr. Cum a murit fratele artistului: „Eram în sala de curs”
Ștefan Bănică Jr. apare mereu cu zâmbetul pe buze pe micile ecrane, însă puțini știu că ascunde o traumă din tinerețea lui. Celebrul artist a avut un frate vitreg, pe nume Alexandru Silviu, a cărui viață s-a curmat fulgerător pe când avea doar 25 de ani.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Ștefan și Alexandru erau frați de tată, iar între ei era o diferență de vârstă de opt ani, însă cu toate astea, se înțelegeau foarte bine. Alexandru, cunoscut între prieteni drept Babanu’, a fost băiatul lui Ștefan Bănică Sr. din a doua căsnicie, cea cu Irina, o creatoare de modă care s-a stins din viață în 1985. Deși nu aveau aceeași mamă, Ștefan și Alexandru Bănică aveau o relație aparte, scrie click.ro

Cum a murit Alexandru, fratele mai mare al lui Ștefan Bănică Jr

În anul 2001 însă, Ștefan Bănică și-a văzut fratele vitreg pentru ultima dată, asta deoarece Alexandru Bănică a murit la vârsta de 25 de ani, într-un accident rutier îngrozitor, provocat chiar de cel mai bun prieten al acestuia.

Tragedia s-a produs pe Strada Matei Voievod, în sectorul 3 al Capitalei, după ce prietenul lui Alexandru a pierdut controlul mașinii din cauza vitezei excesive. S-a izbit puternic de un stâlp din beton, de susținere a firelor electrice, moment în care Alexandru Bănică a ajuns în stare gravă la spital. Toți s-au rugat pentru el, însă după câteva zile de stat în spital, a murit.

Andreea Marin s-a operat în Turcia | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online

Tragedia din viața lui Bănică Jr. s-a petrecut în fața Facultății de Teatru

Tragedia l-a șocat pe Ștefan Bănică, fiindcă tocmai își pierdea fratele vitreg care avea tot viitorul în față. Totuși, nu doar el a suferit mult pe atunci, ci și actrița Alexandra Velniciuc, care a copilărit cu regretatul frate al artistului.

Ba mai mult, tragedia s-a întâmplat chiar în fața Facultății de Teatru, iar ea a fost martoră la tot ceea ce s-a întâmplat, abia la ceva timp aflând cine era, de fapt, în mașină, dar și că bunul ei prieten a murit.

„Eu am copilărit cu Alexandru, cu fratele lui Ștefan Bănică Jr. Am avut o copilărie frumoasă, la Cumpătu ne întâlneam. Și întâmplarea a făcut ca Alexandru să plece din lumea asta în fața Facultății de Teatru! Eu eram în sala de curs. S-a auzit o bubuitură cumplită, am ieșit și am văzut un accident, nu știam cine, ce și cum… Aia a fost”, spunea actrița Alexandra Velniciuc, pentru Libertatea.  

Ștefan Bănică nu a putut să uite suferința prin care a trecut, astfel că numele fiului său cel mic este chiar Alexandru, în memoria fratelui vitreg.



citeste și
SQL exec time = 0.69410371780396