August 20, 2024
Pandișpan cu prune. Desert simplu și delicios, cu fructe

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Nu rata sezonul prunelor coapte fără a prepara o delicioasă reÈ›etă de pandiÈ™pan cu prune. Te vei bucura de un desert clasic È™i reconfortant. Este un mod perfect pentru a aduce savoarea fructelor de sezon într-o prăjitură pufoasă È™i aromată.

Aluatul uÈ™or È™i aerat al pandiÈ™panului se combină armonios cu dulceaÈ›a uÈ™or acriÈ™oară a prunelor coapte, creând un contrast plăcut de texturi È™i arome. Prunele, aÈ™ezate frumos în aluat, devin moi È™i suculente în timpul coacerii, oferind fiecărei bucăți o explozie de gust fructat. PandiÈ™panul cu prune este ideal pentru a fi servit la micul dejun, ca gustare dulce sau ca desert, alături de o cană de ceai sau cafea, scrie catine.ro

Tot din aceeaÈ™i categorie de deserturi, îÈ›i mai recomandăm să prepari È™i reÈ›eta de chec cu iaurt È™i prune. Mai jos, îÈ›i oferim lista de ingrediente È™i modul de preparare al pandiÈ™panului cu prune.

Prăjitură cu prune porționată pe un platou

PandiÈ™pan cu prune – Ingrediente

  • 5 ouă
  • 150 g zahăr
  • 150 g făină
  • 1 plic de zahăr vanilat (sau esență de vanilie)
  • 500 g prune (spălate È™i tăiate în jumătăți)
  • 1 praf de sare
  • 20 g unt (pentru uns tava)
  • 2 linguri de pesmet sau făină (pentru tapetat tava)
  • zahăr pudră pentru decor.

ReÈ›eta pandiÈ™panului cu prune – Mod de preparare

Înainte de a începe pregătirea compoziÈ›iei de pandiÈ™pan, adună pe masa de lucru toate ingredientele din listă. Scoate ouăle de la rece È™i lasă-le la temperatura camerei cel puÈ›in 20 de minute.

Separă ouăle, punând albuÈ™urile într-un bol mare È™i gălbenuÈ™urile într-un alt bol. Trece făina prin sită pentru a fi aerată.

Spală prunele, È™terge-le È™i secÈ›ionează-le în jumătăți, îndepărtând sâmburii.

PreîncălzeÈ™te cuptorul la 180 de grade Celsius È™i unge cu unt o tavă clasică de tort cu diametrul de 26 cm, apoi presară pesmet peste unt. PoÈ›i folosi È™i o tavă de chec sau una dreptunghiulară. 

Porție de pandișpan cu prune pe o farfurie cu furculiță, alături de platoul cu restul pandișpanului

Cum prepari pandișpan cu prune

Adaugă un praf de sare peste albuÈ™uri È™i bate-le cu un mixer până se transformă într-o spumă tare. Încorporează treptat zahărul în albuÈ™uri, bătând în continuare până când obÈ›ii o bezea lucioasă.

Adaugă zahărul vanilat (sau esenÈ›a de vanilie) È™i gălbenuÈ™urile unul câte unul, amestecând uÈ™or după fiecare.

Încorporează făina treptat în compoziÈ›ia de ouă, amestecând cu o spatulă, prin miÈ™cări uÈ™oare, de jos în sus, pentru a păstra aluatul aerat.

Întinde compoziÈ›ia de pandiÈ™pan în tava pregătită È™i nivelează-i uÈ™or suprafaÈ›a.

AÈ™ază jumătățile de prune peste aluat, cu partea tăiată în sus. PoÈ›i apăsa uÈ™or prunele în aluat, dar fără să le îngropi complet.

Introdu tava în cuptorul preîncălzit È™i coace pandiÈ™panul timp de 30-35 de minute sau până când devine auriu È™i trece testul cu scobitoarea. Scobitoarea introdusă în mijlocul preparatului trebuie să iasă curată.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă pandișpanul să se răcească complet. După ce s-a răcit, poți presăra zahăr pudră deasupra pentru un aspect plăcut.

PorÈ›ionează frumos pandiÈ™panul È™i serveÈ™te-l ca desert simplu sau alături de o cupă de îngheÈ›ată de vanilie.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.51404786109924