Septembrie 23, 2024
Interpreta de muzică populară Sofia Vicoveanca împlinește astăzi 83 de ani

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Astazi, 23 septembrie, sarbatorim una dintre cele mai mari artiste ale muzicii populare romanesti, Sofia Vicoveanca, care implineste 83 de ani. Pe numele real Sofia Fusa, ea s-a nascut in 1941, in comuna Toporauti, un loc ce face parte acum din Ucraina, scrie aktual24.ro

Numele real al Sofiei Vicoveanca este Sofia Fusa. Ea si-a luat numele de scena „Vicoveanca” de la localitatea Vicovu de Jos, din judetul Suceava, unde a crescut si de unde isi trage o mare parte din inspiratia folclorica. Acest nume de scena a devenit sinonim cu traditiile bucovinene si cultura romaneasca autentica, pe care ea le reprezinta prin muzica sa. Cu o cariera de peste cinci decenii, Sofia Vicoveanca este recunoscuta pentru vocea ei inconfundabila si pentru pastrarea cu sfintenie a traditiilor bucovinene.

Sofia Vicoveanca nu este doar o cantareata de exceptie, ci si un simbol al autenticitatii folclorului romanesc. Prin cantecele sale, ea a reusit sa pastreze vie amintirea obiceiurilor, traditiilor si a culturii populare din Bucovina, zona pe care o reprezinta cu mandrie la fiecare aparitie scenica.

Sofia Vicoveanca | Spotify

Pe langa muzica, Sofia Vicoveanca este cunoscuta si pentru colectia sa impresionanta de costume populare autentice, pe care le poarta cu gratie in timpul spectacolelor. Elementul distinctiv al tinutelor sale este traistuta traditionala, un accesoriu cu valoare simbolica si practica pentru ea, in care pastreaza lucruri esentiale pentru fiecare concert.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.2323207855225