Martie 25, 2020
Despărțire în plină pandemie: Află dacă e binevenit să pui punct relației în această perioadă

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Izolarea în casele proprii ne face pe unii mai fericiți, iar pe alții mai nenorociți. Relațiile au o altă culoare când ambii parteneri stau acasă și timpul petrecut împreună se dublează.

Pentru unele cupluri carantina este binevenită, dat fiind faptul că cuplurile devin mai apropiate, vorbesc mai mult și se iubesc la nesfârșit.

 

 

În schimb, pentru alte cupluri, această perioadă devine un adevărat calvar. În timpul pandemiei multe lucruri ies la suprafață. Dacă până acum, timpul petrecut împreună se rezuma la câteva ore în zi, plus cele două zile de weekend, acum toate s-au schimbat.

Egoismul și individualismul partenerilor devin o parte neplăcută din relație. Stând toată ziua împreună, poți observa niște chestii pe care altă dată nu le-ai văzut. Acest lucru îi face pe parteneri să se gândească dacă în genere se potrivesc sau nu. Această dilemă începe să îi ucidă. 

 

 

Unii dintre parteneri chiar și înainte de izolare, poate că se gândeau să se despartă, iar acum, fiind în carantină împreună, își dau și mai mult seama că lucrurile nu funcționează. Deși pandemia a încetinit și a blocat multe părți din viața de zi cu zi, treaba asta nu merită amânată. Poate fi pus punct pe relație chiar și în plină pandemie. 

 

 

 

Psihologii totuși, consideră că-n perioadele stresante nu este bine de pus punct unei relații. Creierul în perioadele stresante nu poate face decizii corecte, de aceea ar fi bine să așteptați o perioadă în care emoțiile vor fi sub control, iar deciziile vor fi de-a dreptul corecte.  

Pandemia va scoate la iveală felul în care gestionează o situație specifică și momentele grele pe care le aduce cu sine.

Totuși, trebuie să aveți grijă unul de altul și să treceți împreună peste perioadele dificile. Căci, nu în zadar se spune că trebuie să fiți împreună la bine și la greu.

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.76887488365173