Decembrie 05, 2016
Dan Balan, artist și cel mai dorit burlac!
Concertul pe care l-a susținut luna trecută Dan Balan la Chișinău a fost o adevărată senzație. Îndată după concert, AQUARELLE a ținut să-l felicite cu ocazia acestui succes și n-am putut să nu-i acordăm câteva întrebări... "neprofisionale".

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Dan, deja de 4 ani n-ai susținut niciun concert în Chișinău. În acest an show-ul s-a bucurat de un adevărat succes. Cum te simți după concert?

Satisfăcut și fericit! Îmi place să susțin concerte acasă. Ciudat, dar eu și până acum am emoții atunci când cânt la Chișinău. Pe scenele mari ale lumii ies destul de liniștit, dar în fața publicului de la Chișinău am emoții ca un copil. (Râde.) Probabil este vorba despre nostalgie sau poate pentru că aici am început totul. Aici se află publicul drag în fața căruia am crescut și am devenit artist. Aceasta este scena pe care mă încearcă cele mai puternice emoții și asta este fantastic!

Pe Dan Balan îl cunosc toți, cel puțin, în Chișinău. Cum e să fii vestit?

Popularitatea presupune și o doză de responsabilitate. Trebuie mereu să corespunzi, să crești, să te autoperfecționezi și să-ți placă la nebunie ceea ce faci. În viața mea, inclusiv cea artistică, am avut multe momente de cotitură. Cât de paradoxal ar părea, dar câteodată, pentru a atinge succesul, trebuie să pui punct la ceea ce ești bun la moment. La nivel de subconștient știu și simt că a venit clipa în care trebuie să pun punct la ceva. Îmi adun puterile, mă opresc și încept totul de la început, într-un nou loc sau într-o nouă direcție.

Ești un perfecționist?

Am fost până în acest an. (Râde.) În anul 2016 s-a schimbat ceva la mine. Mai înainte pentru mine conta ca totul să fie perfect. Dar la un moment dat eu am înțeles că nu este atât de important să tind spre ideal, ci să creez în toate un echilibru, să fac astfel, încât produsul pe care eu îl lansez să fie armonios. Armonia, atât în viață, cât și la muncă este mai importantă decât orice ideal.

Cum tratezi critica care vine în adresa ta?

Acum, mult mai simplu. Eu am auzit atâtea despre mine, încât am învățat să fac abstracție. Doar artiștii tineri pot reacționa dur la critică, odată cu axperiența, acest lucru devine minor.

Restul interviului îl puteți citi în revista AQUARELLE a lunii decembrie

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.97428321838379