Decembrie 17, 2020
Cum se mențineau în formă divele din vechiul Hollywood
Silueta de vis pe care o afişau actriţele anilor '30-'50 era întreţinută, de cele mai multe ori, cu diete stricte şi mişcare din plin, exact ca-n zilele noastre. Ce planuri alimentare îşi făceau starurile din Vechiul Hollywood pentru a ajunge la dimensiunile ideale şi ce sporturi practicau divele din Cetatea Filmului acum câteva decenii bune?

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Marylin Monroe, actrița din ”Domnii preferă blondele” și ”Unora le place jazzul” a avut toată viața un trup de invidiat. Și l-a menținut practicând tenis, înot și ridicând greutăți. Mai târziu s-a apucat și de yoga pentru a se tonifia. Ignora prânzul, iar dimineața obișnuia să mănânce două ouă crude amestecate cu lapte cald și o pilulă de multivitamine. La cină consuma ceva bogat în nutrienți, precum miel sau ficat. 

Audrey Hepburn. Legendarul star a avut toată viaţa o siluetă filiformă datorată anilor petrecuţi în sala de balet. Hepburn a fost cea care le-a sfătuit pe femei să aibă trei mese întregi pe zi, dintre care măcar una să conţină carne roşie. Pe lângă toate acestea, ea mai respecta o regulă de la care nu se abătea niciodată – nu avea gustări peste zi. Lua doar suplimente precum vitamina A, vitamina C şi ficat pudră, la recomandarea nutriţionistei Adelle Davis, şi a reuşit să ducă o viaţă îndelungată şi plină de energie. 

Elizabeth Taylor. Una dintre cele mai frumoase femei din cinematografia americană, vedeta din ”Cleopatra”  şi ”Pisica de pe acoperişul fierbinte” ne uimeşte cu faptul că a reuşit să-şi păstreze frumuseţea incontestabilă cu toate că mânca orice voia. Nimic nu îi era interzis superbei actriţe, nici măcar untul de arahide, şunca sau alcoolul. Şi, după ce că nu ţinea niciodată dietă, nici mişcare nu făcea. Hm!

Ava Gardner se număra printre fericitele femei care trebuia să ia în greutate pentru a arăta perfect, motiv pentru care mânca adesea dulciuri, lactate şi alimente pline de carbohidraţi. 

Jean Harlow se abţinea să mânânce orice altceva în afară de roşii şi cafea, pe care le consuma de fiecare dată când voia să slăbească. 

Rita Hayworth, starul filmelor ”Gilda” şi ”Modelul” ajunsese să danseze chiar şi opt ore pe zi pentru a pierde surplusul inestetic de kilograme. Nu punea gura pe mâncare grasă şi evita cât putea de mult pâinea şi restul produselor de patiserie. Pe lângă orele petrecute dansând, Rita îşi făcea timp şi pentru un program eficient de exerciţii aerobice, combinate cu mişcări de dans, care-i garantau pierderea în greutate. 

Grace Kelly a părăsit Hollywoodul pentru a deveni prințesă în Monaco. În perioada când era printre actori, pentru a se menține în formă, practica yoga de câteva ori pe săptămână și era extrem de atentă la tot ce mânca. Se axa pe iaurt cu fructe de pădure. De desert nici nu vroia să audă. După un mic dejun delicios, care consta în fulgi de ovăz, îşi pregătea tot timpul câte o punguţă cu morcovi, ţelină şi caise uscate pe care o lua cu ea la filmări.concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.93909025192261