August 29, 2022
Cel mai tânăr om care a zburat singur în jurul lumii are 17 ani: Câte recorduri Guinness a stabilit
Mack Rutherford, un pilot în vârstă de 17 ani, a devenit cea mai tânără persoană care a zburat singură în jurul lumii cu o mică aeronavă. Miercuri, 24 august, el a ajuns în Bulgaria, unde și-a început periplul, în urmă cu cinci luni, transmite ziare.com.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Mack Rutherford, care are dublă cetăţenie, belgiană şi britanică, a aterizat pe un aeroport situat la vest de Sofia. Încheind călătoria cu avionul în jurul lumii, el a stabilit două recorduri Guinness. Pe lângă faptul că a devenit cea mai tânără persoană care a zburat solo în jurul lumii, Rutherford este şi cea mai tânără persoană care a zburat în jurul lumii cu un avion ultrauşor.

Rutherford speră că performanţa sa îi va inspira pe tineri să îşi urmeze visele. „Munciţi mult şi mergeţi înainte pentru a vă atinge obiectivele”, a spus el.

Sora adolescentului, Zara, care şi ea a încheiat o călătorie în jurul lumii în ianuarie, la vârsta de 19 ani, era deţinătoarea recordului de zbor în jurul lumii cu un avion ultrauşor.

Recordul de cea mai tânără persoană care a zburat solo în jurul lumii i-a aparţinut până miercuri britanicului Travis Ludlow, care a reuşit performanţa anul trecut, la vârsta de 18 ani.

Mack Rutherford a început periplul pe 23 martie şi a trecut peste 52 de ţări de pe cinci continente.

Adolescentul a împlinit 17 ani în timpul călătoriei. Periplul a început în Bulgaria, pentru că sponsorul pilotului, compania ICDSoft, are sediul în Bulgaria şi este cea care i-a împrumutat avionul.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.5965466499329