August 16, 2024
Actrița Gena Rowlands, măcinată exact de boala celui mai cunoscut personaj al său. S-a stins din viață la doar două luni după ce aflase diagnoza
O mare actriță s-a stins din viață, la doar două luni după ce se aflase că suferă de Alzheimer. Și ce ironie. A fost măcinată exact de boala pe care a avut-o în film cel mai cunoscut personaj al său.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Hollywood-ul a pierdut o legendă. Gena Rowlands s-a stins din viață la 94 de ani la casa ei din California, la doar două luni după ce a fost dezvăluită lupta sa cu Alzheimer, scrie okmagazine.ro

De două ori câștigătoare a Globului de Aur, Gena Rowlands a murit miercuri după-amiază la casa sa din Indian Wells, California, relatează TMZ. A fost înconjurată de familie, de soțul ei cu care se căsătorise de 12 ani, Robert Forrest, și de fiica cea mare, Alexandra Cassavetes, în vârstă de 58 de ani.

Nicio cauză a morții nu a fost dezvăluită deocamdată.

Ea a portretizat versiunea bătrână a actriței Rachel McAdams, Allie, în îndrăgitul film din 2004 al fiului ei Nick Cassavetes, The Notebook, cu Ryan Gosling în rol principal.

The Notebook'”s Gena Rowlands Has Alzheimer's Disease, Is in 'Full Dementia'

Nick, în vârstă de 65 de ani, a dezvăluit recent că mama lui, întocmai ca personajul ei sfâșietor din The Notebook, fusese diagnosticată cu boala Alzheimer.

El a declarat pentru Entertainment Weekly în iunie 2024 că Gena se lupta cu boala deja de cinci ani și că ajunsese „în plină demență”.

Gena Rowlands în 2016, GettyImages

Nick a mai spus: „I-am dat mamei rolul lui Allie, care era măcinată la bătrânețe de demență și acum a ajuns să trăiască ea însăși această dramă. E în plină demență, e o nebunie, trăiește exact ce a jucat.”

Deși a avut o carieră de zeci de ani la Hollywood, rolul Genei în The Notebook rămâne unul de referință. Producția este catalogată drept unul dintre cele mai romantice filme ale tuturor timpurilor.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.1078860759735