Iunie 11, 2024
A avut coastele rupte din cauza spasmelor musculare. Celine Dion, noi dezvăluiri despre boala de care suferă
Celine Dion a făcut dezvăluiri despre boala cu care se confruntă. Aceasta a spus că a avut perioade în care a avut spasme musculare atât de puternice încât i s-au rupt coastele. Amintim că Celine Dion suferă de sindromul persoanei rigide, o boală rară și incurabilă.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Celine Dion: „Am avut coaste rupte la un moment dat"

În primul interviu televizat de la diagnosticarea bolii, acordat lui Hoda Kotb de la NBC News, Celine Dion a spus: „Am avut coaste rupte la un moment dat, pentru că uneori, când este foarte severă (...)". Kotb a întreabat-o: Poţi să ai spasme atât de puternice încât să ţi se rupă o coastă?". Dion a încuviinţat.

Celine Dion a mai spus că, atunci când are spasme musculare în gât, „este ca şi cum cineva te strangulează, ca şi cum cineva îţi împinge laringele", şi a explicat că poate vorbi doar la un anumit ton atunci când are spasme. Dar poate fi, de asemenea, în zona abdominală, în coloana vertebrală, în coaste", a adăugat ea, descriind crampe în mâini: Este o crampă, dar este ca şi cum ar fi într-o poziţie în care, parcă, nu le poţi debloca", scrie click.ro

Celine Dion face terapie fizică și vocală 

Celine Dion a fost diagnosticată cu acest sindrom rar şi incurabil în 2022 şi a fost nevoită să amâne spectacolele live. Ea a declarat anterior că acesta „îmi provoacă dificultăţi atunci când merg şi nu îmi permite să îmi folosesc corzile vocale pentru a cânta aşa cum sunt obişnuită".

Într-un interviu acordat în aprilie revistei Vogue France, ea a declarat că face terapie fizică şi vocală de cinci ori pe săptămână. Ea a recunoscut sentimente de disperare, dar a afirmat, de asemenea, că încearcă să lucreze din nou pentru o carieră de cântăreaţă.

Celine Dion Foto: Instagram

Ce a spus Celine Din despre lupta cu boala 

„La început m-am întrebat: de ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? Este vina mea?", a spus ea. „Viaţa nu îţi dă niciun răspuns. Trebuie doar să o trăieşti! Am această boală dintr-un motiv necunoscut. După cum văd eu lucrurile, am două opţiuni. Fie mă antrenez ca un atlet şi muncesc foarte mult, fie mă deconectez şi se termină, stau acasă, îmi ascult cântecele, stau în faţa oglinzii şi îmi cânt. Am ales să lucrez cu tot corpul şi sufletul meu, din cap până în picioare, cu o echipă medicală. Vreau să fiu cât mai bună. Scopul meu este să văd din nou Turnul Eiffel! ... Am această forţă în mine. Ştiu că nimic nu mă va opri".

Un documentar de lungmetraj despre boala ei, "I Am: Celine Dion", va fi difuzat pe Prime Video din 25 iunie. Filmul este regizat de Irene Taylor, care a fost nominalizată la Oscar pentru filmul său din 2009, "The Final Inch". O versiune integrală a interviului de la NBC va fi difuzată la 11 iunie.

Celine Dion On Why She Went Public With Stiff Person Syndrome Diagnosis

Cauzele "sindromului persoanei rigide" 

Potrivit Orphanet, un portal online dedicat bolilor rare şi medicamentelor aferente, vârful de incidenţă se situează în jurul vârstei de 45 de ani, iar simptomele evoluează de-a lungul lunilor şi anilor. Rigiditatea musculară fluctuează adeseori (se agravează, apoi se ameliorează) şi survine, în general, în acelaşi timp cu spasmele musculare. Aceste spasme pot să se producă întâmplător sau să fie declanşate de o varietate de evenimente diferite, inclusiv de un zgomot brusc sau de un contact fizic uşor.

Dacă nu este tratat, SPR poate să evolueze spre dificultăţi în deplasare şi să aibă un impact semnificativ asupra capacităţii unei persoane de a efectua activităţi zilnice de rutină. Deşi cauza exactă a acestui sindrom este necunoscută, medicii cred că este vorba despre o maladie autoimună şi care se manifestă uneori alături de alte boli autoimune.

Céline Dion Says She Couldn't Hide Stiff-Person Syndrome: 'Burden Was Too  Much'concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.75765562057495