Octombrie 16, 2024
O femeie care suferă de cancer în stadiu terminal își scoate la licitație ultimele clipe. Motivul

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

O femeie care se luptă cu cancerul în stadiu terminal, a luat o decizie șocantă: aceea de a scoate la licitație un interval de trei minute din timpul rămas de viață într-o expoziție de artă vie care va strânge fonduri pentru cercetarea cancerului.

Femeia se numește Emily Lahey, este în vârstă de 32 de ani, și este din Melbourne, Australia, scrie avantaje.ro. De curând a primit vestea groaznică de la medici că mai are doar nouă luni de trăit, după ce inițial fusese diagnosticată cu un tip de carcinom rar în 2019. Cu toate acestea, tratamentul de ultimă oră din Statele Unite i-a oferit trei ani de viață nesperați.

Ultimele clipe din timpul rămas din viață sunt licitate de Emily Lahey unor străini care stau de vorbă cu ea în cadrul unui proiect numit „Time to Live'.

Pe parcursul unei zilei oferite spre licitație, aproximativ 30 de persoane au stat cu Emily timp de 3 minute fiecare. Unii și-au folosit cele trei minute pentru a reflecta liniștit. Alții doreau conversație, punându-i întrebări sau împărtășind de ce veniseră să o vadă. Proiectul intitulat Time to Live este conceput de Fundația Australiană pentru Cercetarea Cancerului pentru a crește gradul de conștientizare a maladiei. Fiecare participant a „cumpărat' efectiv o parte din timpul lui Emily. Unii erau complet străini, alții erau din familie.

Timp de trei minute, 30 de persoane au stat alături de Emily Lahey pe rând, deoarece natura trecătoare a timpului va fi ilustrată printr-o proiecție care va dura doar… trei minute.

O femeie pe moarte încearcă să spună lumii cât de repede trece timpul

Emily Lahey speră că le va aminti oamenilor de cea mai neprețuită resursă pe care o iau ca și cum o merită.

„Sper ca povestea mea să le permite [oamenilor] să vadă viața cu o perspectivă puțin diferită. E timpul să trăiești. Fii prezent, profită la maximum, pentru că timpul nu poate fi cumpărat, nu poate fi salvat. Și când dispare, s-a dus', a spus femeia, în timpul unui interviu pentru The Sunday Project.

Înainte de a fi diagnosticată cu cancer, la vârsta de 27 de ani, Lahey era în apogeul sănătății ei și alerga zilnic între 5 și 10 kilometri. „Nu am crezut niciodată că e posibil să fac cancer”, a spus ea. În 2019, medicii au descoperit o tumoare de mărimea unei mingi de cricket în sinusul ei și osul craniului. Cu doar câteva luni mai devreme, se simțise sănătoasă și în formă și alerga 5-10 km pe zi. Când a început să se plângă de dureri de cap și simptome compatibile cu sinuzita, medicii au tratat-o ca atare și abia când a început să-și piardă vederea la ochiul stâng, analizele au scos la iveală tumora. Chimioterapia s-a dovedit ineficientă; cancerul metastazase. Testele genomice au arătat că este vorba despre un carcinom NUT, o mutație rară și agresivă, cu puține opțiuni de tratament și un prognostic tipic de șase până la nouă luni.

Chiar dacă medicilor le este greu să prezică acum cât timp mai are, femeia spune că îmbrățișează fiecare zi cu recunoștință.

„Totul vine și pleacă în valuri. Este ca și cum aș fi pe un rollercoaster constant. Au fost momente în care m-am chinuit să privesc dincolo de ziua următoare sau săptămâna următoare. Pe măsură ce timpul trece, câștig mai multă încredere să mă uit spre sfârșitul anului', a spus ea.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.5054516792297