сентябрь 01, 2013
Uimitoarea Australie
Atunci când spunem Franţa, SUA sau Japonia, imediat ne vin în minte imagini corespunzătoare, iar atunci când vorbim despre Australia, nu ne vine în minte nimic altceva decât canguri şi koala.

Pедакция aquarelle

Поделись новостью с друзьями

Portul Sidney

Cartea de vizită a continentului şi unul dintre cele mai „elegante” locuri din lume. Anume aici se află vestita grădină botanică şi legendarul Teatru de Operă. Clădirea teatrului atrage atenţia nu doar a amatorilor de artă vocală, ci şi a celor care apreciază arhitectura interesantă. Această construcţie unică frapează cu măreţia şi caracterul său inedit. Cu siguranţă, nicăieri în lume, spectacolele de operă nu se desfăşoară într-o clădire atât de ultramodernă. Teatrul este înconjurat din trei părţi de apă, iar acoperişul seamănă fie cu pânzele unei corăbii, fie cu aripile unei lebede gigante. Tot aici se află şi cea mai mare cortină şi cea mai mare orgă din lume.

Locul roz Hillier

O fâşie de sare şi dune de nisip separă lacul Hillier de pădurile de eucalipt şi de foioase. De sus, aceasta seamănă fie cu o baltă enormă de jeleu din fructe, fie cu gumă de mestecat topită. Iar eu o asociez cu un pahar mare de „Margarita de căpşuni”. Acesta este unul dintre misterele pe care savanţii nu au reuşit să le explice. Până în prezent nimeni nu a reuşit să explice din ce cauză apa este roz.

 

Versiunea completă o găsiţi în noul număr al revistei AQUARELLE septembrie-2013.

* acum livrarea revistei la domiciliu este gratuită!



конкурс
СВЕЖИЕ НОВОСТИ
читайте также
SQL exec time = 1.0211789608002