În prima săptămână a lunii martie începe Postul Mare. Am pregătit câteva reţete de bucate delicioase care să vă ajute să vă diversificaţi regimul alimentar pe parcursul acestei perioade.
Ardei „Italiano Vero”
3 ardei bulgăreşti
2 căţei de usturoi
3 roşii
10 măsline
Pătrunjel sau busuioc
Ulei de măsline
Sare
Piper proaspăt măcinat
Spălaţi roşiile, faceţi pe fiecare în parte câte o incizie sub formă de cruce şi scufundaţi-le timp de un minut în apă clocotită. Scoateţi-le din apă, cojiţi-le cu atenţie şi tăiaţi-le felii. Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l felioare mici. Tăiaţi măslinele în bucăţi mai mari. Spălaţi verdeaţa, uscaţi-o şi tăiaţi-o mărunt. Spălaţi ardeii, tăiaţi-i în jumătate pe lung şi îndepărtaţi cu grijă seminţele şi pereţii despărţitori (nu tăiaţi peţiolurile). Ungeţi vasul de copt cu ulei vegetal (hârtie de copt) aşezaţi jumătăţile de ardei. Deasupra aranjaţi roşiile, măslinele, usturoiul şi verdeaţa. Adăugaţi sare şi piper după gust şi asezonați cu ulei (câte o lingură peste fiecare „bărcuţă”). Coaceţi în cuptor preîncălzit la 180 ° C, timp de 45 de minute.
Piroşte (colţunaşi) cu ciuperci
Aluat
2 pahare de făină
75 ml de apă clocotită
4 linguri de ulei vegetal
Umplutură
200 gr. ciuperci congelate
0,5 pahare de hrişcă
2 cepe mici
Ulei vegetal
Sare
Piper proaspăt măcinat
Pentru supa de ciuperci
0,5 l de apă
Foaie de dafin
Ienibahar (cuişoare englezeşti) (5–bucăţi)
Pătrunjel (la dorinţă)
1 căţel de usturoi
Sare
Seminţe de chimen sau fenicul
Piper proaspăt măcinat
Versiunea completă o găsiţi în ediţia AQUARELLE martie-2014.