март 03, 2014
Simbolul Postului și statorniciei
În prima săptămână a lunii martie începe Postul Mare. Am pregătit câteva reţete de bucate delicioase care să vă ajute să vă diversificaţi regimul alimentar pe parcursul acestei perioade.

Pедакция aquarelle

Поделись новостью с друзьями

În prima săptămână a lunii martie începe Postul Mare. Am pregătit câteva reţete de bucate delicioase care să vă ajute să vă diversificaţi regimul alimentar pe parcursul acestei perioade.

Ardei „Italiano Vero”

3 ardei bulgăreşti
2 căţei de usturoi
3 roşii 
10 măsline 
Pătrunjel sau busuioc
Ulei de măsline
Sare
Piper proaspăt măcinat

Spălaţi roşiile, faceţi pe fiecare în parte câte o incizie sub formă de cruce şi scufundaţi-le timp de un minut în apă clocotită. Scoateţi-le din apă, cojiţi-le cu atenţie şi tăiaţi-le felii. Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l felioare mici. Tăiaţi măslinele în bucăţi mai mari. Spălaţi verdeaţa, uscaţi-o şi tăiaţi-o mărunt. Spălaţi ardeii, tăiaţi-i în jumătate pe lung şi îndepărtaţi cu grijă seminţele şi pereţii despărţitori (nu tăiaţi peţiolurile). Ungeţi vasul de copt cu ulei vegetal  (hârtie de copt) aşezaţi jumătăţile de ardei. Deasupra aranjaţi roşiile, măslinele, usturoiul şi verdeaţa. Adăugaţi sare şi piper după gust şi asezonați cu ulei (câte o lingură peste fiecare „bărcuţă”). Coaceţi în cuptor preîncălzit la 180 ° C, timp de 45 de minute.



Piroşte (colţunaşi) cu ciuperci

Aluat

2 pahare de făină

75 ml de apă clocotită

4 linguri de ulei vegetal

Umplutură

200 gr. ciuperci congelate

0,5 pahare de hrişcă

2 cepe mici

Ulei vegetal

Sare

Piper proaspăt măcinat

 

Pentru supa de ciuperci

0,5 l de apă

Foaie de dafin

Ienibahar (cuişoare englezeşti) (5–bucăţi)

Pătrunjel (la dorinţă)

1 căţel de usturoi

Sare

Seminţe de chimen sau fenicul

Piper proaspăt măcinat

 

Versiunea completă o găsiţi în ediţia AQUARELLE martie-2014.

* ACUM LIVRAREA REVISTEI LA DOMICILIU ESTE GRATUITĂ!



конкурс
СВЕЖИЕ НОВОСТИ
читайте также
SQL exec time = 1.0259048938751