февраль 28, 2013
Semnale alarmante
Dacă organismul femeii emite semnale de alarmă, nu este cazul să apelaţi la autovindecare, să mizaţi pe noroc, să beţi ceaiuri din ierburi şi să speraţi că problema va dispărea de la sine.

Pедакция aquarelle

Поделись новостью с друзьями

Dacă organismul femeii emite semnale de alarmă, nu este cazul să apelaţi la autovindecare, să mizaţi pe noroc, să beţi ceaiuri din ierburi şi să speraţi că problema va dispărea de la sine. Adresaţi-vă de urgenţă ginecologului şi nu vă intimidaţi să spuneţi lucrurilor pe nume.

 

Ultimele cercetări au demonstrat că majoritatea femeilor au o atitudine neglijentă faţă de propria sănătate. Unele dintre ele nu se adresează la medic, fiind la curent totuşi de afecţiunea pe care o au.  

 

Vizita la ginecolog în scop de examinare profilactică se recomandă a fi efectuată de două ori pe an. Dat fiind faptul că majoritatea afecţiunilor ginecologice avansează în lipsa unor simptome evidente, acestea pot fi identificate doar în timpul examinării. În lista unor asemenea afecţiuni pot fi incluse fibromul uterin, endometrioza, unele infecţii transmise pe cale sexuală, cum ar fi cancerul de col uterin etc.   

 

Consultantul nostru

Veronica Musteaţă

Ginecolog-obstetrician de categorie superioară

 

Curiozităţi de fetiţă

Sănătatea viitoarei femei se determină încă din copilărie. Este important ca între mamă şi fiică să existe relaţii de încredere şi atunci nu vor surveni cazuri în care fetiţele nu ştiu ce li se întâmplă, păstrează tăcerea sau le este frică să recunoască temerile pe care le au. Anume mamele, de cele mai multe ori, îşi duc fiicele la ginecologul pentru copii, sesizând semnele alarmante.

 

Menstruaţie dureroasă sau abundentă

Aceste stări pot fi consecinţele unor dereglări ale funcţiilor hipofizei sau ovarelor, care secretă hormonii feminini, precum şi ale afecţiunilor endocrine sau genetice. Nu este cazul să amânaţi vizita la medic, deoarece scurgerile abundente la fetiţe pot cauza asemenea complicaţii, precum anemia. Ginecologul vă va sugera ce examinare este necesară a fi efectuată şi vă va recomanda, dacă va fi cazul, alţi specialişti. Iar dacă menstruaţia este însoţită de dureri acute, medical vă va prescrie medicamentele necesare. 

 

Găseşte versiunea completă în noul număr AQUARELLE martie-2013

* LIVRAREA REVISTEI ESTE ACUM GRATUITĂ!



конкурс
СВЕЖИЕ НОВОСТИ
читайте также
SQL exec time = 0.48509764671326