март 31, 2014
Plăceri dulci
Nu este cazul să renunțați la dulciuri în perioada Postului Mare. Puteți coace brioșe cu banană sau vafe delicioase și pufoase, pentru a fi savurate împreună cu un ceai cald. Iar, înainte de sărbătoarea Sfintelui Paște, revista Aquarelle vă propune să pregătiți o pască tradițională.

Pедакция aquarelle

Поделись новостью с друзьями

Nu este cazul să renunțați la dulciuri în perioada Postului Mare. Puteți coace brioșe cu banană sau vafe delicioase și pufoase, pentru a fi savurate împreună cu un ceai cald.

Iar, înainte de sărbătoarea Sfintelui Paște, revista Aquarelle vă propune să pregătiți o pască tradițională sau o prăjitură de paște după o rețetă poloneză – mazurek cu portocale.

Pască regală

500 gr. de brânză grasă

3 ouă

200 gr. de smântână

100 gr. de zahăr pudră

100 gr. de unt

Fructe zaharisite

migdale

stafide

Brânza urmează a fi trecută prin sită sau de două ori prin mașina de tocat. Puneți la foc o cratiță cu fundul gros și topiți untul. Adăugați brânza și amestecați în continuu până veți obține o compoziție cu consistență omogenă.  Adăugați smântâna și amestecați bine. Adăugați ouăle și iarăși amestecați asiduu până obțineți o compoziție cu consistență omogenă. Fierbeți compoziția de brânză la foc mic, amestecând în permanență pentru a nu se arde. Imediat ce începe să dea în clocot,  luați cratița de pe foc și puneți-o într-un vas cu apă rece, amestecând în continuu până se răcește complet.

Adăugați în compoziția de brânză zahărul pudră și zahărul vanilat. Compoziția obținută puneți-o într-o tavă de copt pregătită în prealabil, umezită cu puțină apă și acoperită cu  pânză de tifon, iar cu marginile pânzei acoperiți pasca și lăsați-o la rece timp de 12 ore. 

Pasca pregătită se scoate cu atenție din tavă și se aranjează pe platou. Se decorează cu fructe zaharisite, stafide și marmeladă.

Mazurek cu portocală

3 gălbenușuri fierte

200 gr. de unt

1 linguriță de zahăr vanilat

300 gr. faină

140 gr. de zahăr pudră 

Pentru umplutură și stratul superior

2 linguri de amidon de porumb

Alune prăjite

150 ml. suc de portocale

450 gr. de zahăr

Coaja rasă de la o jumătate de portocală

6 ouă

3 portocale

Amestecați gălbenușurile fierte cu zahărul pudră. Amestecați untul topit cu făina până se vor forma cocoloașe. Adăugați compoziția de gălbenuș și zahărul vanilat, amestecați bine. În cazul în care aluatul se va primi prea uscat, puteți adăuga 1-2 linguri de apă. Acoperiți aluatul  cu un șervețel și lăsați-l pentru 30 de minute în frigider. Întindeți bine aluatul până obțineți o foaie subțire, acoperiți cu acesta fundul și marginile laterale ale tăvii de copt tapetate cu un unt în prealabil. Faceți câteva înțepături cu furculița în aluat.

La cuptor pentru 1—15 minute, la 170 °С.

Umplutura

Separați albușurile de gălbenușuri. Amestecați sucul de portocală cu  300 gr de zahăr, coaja de portocală rasă și gălbenușuri. Adăugați un pic de amidon și amestecați intens. Cuptorul se încălzește în prealabil până la 180°С. În tava de copt cu aluat turnați compoziția de portocală și  introduceți tava la cuptor pentru 20 minute.

 

 

Versiunea completă o găsiţi în ediţia AQUARELLE aprilie-2014.

* ACUM LIVRAREA REVISTEI LA DOMICILIU ESTE GRATUITĂ!



конкурс
СВЕЖИЕ НОВОСТИ
читайте также
SQL exec time = 0.64539074897766