декабрь 26, 2012
Helsinki – o capitală deosebită de celelalte
Un rendez-vous cu o durată de trei zile. Helsinki te face să te îndrăgosteşti treptat de el şi doar în ajunul plecării conştientizezi că nu ai descoperit nici măcar o mică parte din misterele sale sacramentale.

Pедакция aquarelle

Поделись новостью с друзьями

Un rendez-vous cu o durată de trei zile

În ajunul sărbătorilor de iarnă am avut fericita ocazie să petrec trei zile în unul dintre cele mai enigmatice oraşe din Europa. „Helsinki – o capitală deosebită de celelalte” – astfel a numit oraşul dat Dmitry Krylov şi sunt absolut de acord cu afirmaţia acestuia. Fiind un oraş care debordează de serenitate şi inteligenţă şi căruia îi sunt străine mândria şi ipocrizia, Helsinki te face să te îndrăgosteşti treptat de el şi doar în ajunul plecării conştientizezi că nu ai descoperit nici măcar o mică parte din misterele sale sacramentale. 

 

Totul pentru turist

Helsinki este oraşul ideal pentru turişti. În primul rând este foarte compact, asemeni unui tărâm de poveste amplasat pe teritoriul recii şi îndepărtatei peninsule Scandinave. Numărul populaţiei este mai mic decât al Chişinăului – aproximativ 590 de mii de locuitori.

 

Este imposibil să te rătăceşti în Helsinki, deoarece toate locaţiile sunt amplasate foarte aproape una de cealaltă. Un alt motiv ar fi şi faptul că în toate clădirile publice poţi beneficia de harta oraşului, broşuri cu informaţii privind obiectele culturale, calendare cu descrierea evenimentelor ce urmează să se desfăşoare. În caz de necesitate localnicii vă vor ajuta cu plăcere. Pe lângă faptul că finlandezii sunt foarte amiabili, aproape toţi vorbesc limba engleză; iar pe străzile şi în magazinele oraşului Helsinki deseori poate fi auzită şi limba rusă. 

 

 

Găseşte versiunea completă în noul număr AQUARELLE noiembrie-2012

* LIVRAREA REVISTEI ESTE ACUM GRATUITĂ!



конкурс
СВЕЖИЕ НОВОСТИ
читайте также
SQL exec time = 0.90208792686462