март 31, 2014
Hawai!
Insulele ”care se consideră” un stat american separat sunt cunoscute pentru instrumentele cu patru coarde – ukulele, surfingul extremist, plantațiile de ananas, părul decolorat de soarele puternic, distracțiile și petrecerile pline de adrenalină, și pentru atmosferă de liniște sufletească.

Pедакция aquarelle

Поделись новостью с друзьями

Insulele ”care se consideră” un stat american separat sunt cunoscute pentru instrumentele cu patru coarde – ukulele, surfingul extremist, plantațiile de ananas, părul decolorat de soarele puternic, distracțiile și petrecerile pline de adrenalină, și pentru atmosferă de  liniște sufletească. Având o slăbiciune inexplicabilă pentru insulele Hawai, am decis să vă povestesc despre tot: tradițiile locale, dansatorii costumați doar în frunze de palmier, renumitele personalități hawaiiene, printre care și președintele SUA, Barack Obama. Dar m-am oprit la timp și am pregătit un material captivant pentru turiștii tentați de noi descoperiri, despre cele mai populare destinații, shopping și distracții, cărora trebuie, neapărat, să le acordați o atenție corespunzătoare, în timp ce vă aflați pe insulele paradisiace. 

Plimbă-te, zboară, fotografiază!

Vă amintiți de spotul publicitar ”plăcere divină”, cu plaja spectaculoasă, hamacul împletit și fructele de cocos ce cad din copaci? Acest spot poate fi o reclamă perfectă a celui mai minunat și misterios loc de pe pământ – insulele Hawai.

Casa soarelui

Chiar dacă, aflându-vă pe insulele Hawai, nu este cazul să vă deplasați spre o locație anume, pentru a avea parte de cele mai frumoase panorame peisagistice, totuși parcul național Haleakala deține poziția de top. Este dificil să traversați pe jos una dintre cele mai importante atracții naturale a insulelor Hawai – o suprafață de aproape 120 km2.  Aici aveți posibilitatea să vă scăldați în apele cristaline ale cascadei Kipahulu, să admirați peisajele golfurilor înverzite și malurile stâncoase.

***

 ”Haleakala” în traducere din hawaiiană înseamnă ”casa soarelui”. Hawaiienii nu au locuit niciodată în această regiune, dar aduceau daruri zeilor în mod regulat, de asemenea, înmormântau pe cei trecuți în neființă pe coastele vulcanului, pentru ca nimeni să nu deranjeze somnul lor de vecie.

Atmosferă romantică deasupra vulcanului

Vulcanul Haleakala ocupă trei pătrimi din teritoriul insulei Mauri. Un loc ideal pentru plimbările romantice. Cactușii cu formă bizară, piscurile montane, pădurea tropicală, nisipul de culoarea focului, precum și panorame a căror frumusețe nu poate fi redată de niciun aparat foto, deși trebuie de recunoscut că pozele făcute aici sunt de un farmec incredibil.

Să facem o plimbare, țestoaso!

Se spune că țestoasele marine, la atingere, amintesc de suprafața catifelată a pielii de căprioară, dar nu cred că este cazul să încercăm. Este strict interzis, în această regiune, să atingeți țestoasele – pentru o asemenea încălcare riscați să primiți o amendă. În schimb, aveți posibilitatea să admirați și să asistați în timp ce țestoasele se alimentează. Este suficient să vă apropiați doar pe la orele trei, după masă, de malurile nisipoase ale Kaului (oraș pe insula Maui) – în acest timp țestoasele se hrănesc cu fauna acvatică din apropierea malurilor.

Ia-mă cu tine-n zbor!

Puteți contempla peisajele mirifice ale insulei de la înălțimea zborului de păsări. Descoperirea insulelor Hawai de la bordul unui helicopter este o aventură extrem de captivantă: puteți străbate toate parcurile naționale, admira lacurile azurii și peisajele maritime. Pentru turiștii extremiști există și helicoptere fără uși, pentru cei mai vigilenți – cu uși.

Vulcanul Diamond Head

Vulcanul cu romantica denumire”Piscul de diamant” poate fi văzut pe toate felicitările cu vederi turistice, iar despre originea acestuia există numeroase legende. Se presupune că în secolul XIX, când pe insulă au debarcat marinarii englezi, aceștia considerau că în gura de foc a vulcanului, apar diamante în mod miraculos. Bineînțeles, că nu este decât o poveste, însă denumirea acestuia a rămas una oficială.  

***

În anii’60 ai secolului XXM astronauții care au fost pregătiți pentru zborul pe lună, se antrenau pe câmpurile acoperite cu lavă vulcanică Mauna-Loa, care amintesc de suprafața luni.

Cine își mai amintește de serialul ”Lost”? 

Peisajul de pe insulele din Hawai servesc în calitate de decorațiuni perfecte pentru scenele din filme cu tematică variată. Aici a fost filmat filmul ”Jurasik Parc”, ”Planeta Maimuțelor”, ”Primele 50 de săruturi”… Însă cele mai îndelungate filmări au fost pentru serialul ”Lost”. Aproape toate locațiile din serial – jungla, golful sălbatic, sătucul nigerian, chiar și aeroportul australian a fost filmat pe insula din Hawai Oahu. Pentru fanii serialului, aici sunt organizate și tururi cu jeep-ul. 

Pearl-Harbor

Pelicula cinematografică ”Pearl Harbor”, mai mult o istorie romantică decât una cu caracter istoric, de asemenea, a fost filmată aici – unde s-au desfășurat acțiunile militare ale uneia dintre cele mai sângeroase bătălii din istoria Americii. Nu trebuie să ratați ocazia de a vizita și contempla golful și muzeul militar. Aici vi se permite să urcați la bordul cuirasatului, să vedeți paleta elicei și să faceți o poză la volanul jeep-ului militar.

Plantațiile cu ananas

Sunteți pregătiți să vă pierdeți în plantațiile de ananas? Pe suprafața tuturor plantațiilor din Hawai domnește o atmosferă mirifică. În timpul excursiei vi se va povesti despre cele 20 de soiuri de ananas, despre metoda corectă de creștere și tăiere a fructului. De asemenea veți avea parte de o plimbare într-o mașinuță foarte caraghioasă.

 

Versiunea completă o găsiţi în ediţia AQUARELLE aprilie-2014.

* ACUM LIVRAREA REVISTEI LA DOMICILIU ESTE GRATUITĂ!



конкурс
СВЕЖИЕ НОВОСТИ
читайте также
SQL exec time = 1.3946557044983