октябрь 01, 2013
Estonia: Trapeza de nord cu durata de o lună
Sincer vorbind, Estonia nu este cea mai renumită destinaţie turistică printre conaţionalii noştri.

Pедакция aquarelle

Поделись новостью с друзьями

Sincer vorbind, Estonia nu este cea mai renumită destinaţie turistică printre conaţionalii noştri. Cu toate acestea, petrecând o lună în această ţară, pot afirma cu siguranţă: „Degeaba!” Estonia te farmecă prin exotismul său nu mai puţin decât ţările africane.

Instructajul

Celor care au descoperit Estonia aş vrea să vă dau un sfat: să vă potoliţi setea de călătorie treptat. La felul întâi – să gustaţi din farmecul oraşului Tartu, la felul doi – să vă delectați cu răcoarea oraşului Tallinn, şi… dacă încă mai aveţi poftă de aventuri – la desert vă recomand să savuraţi cătunele şi natura estoniană.  

Dar să alcătuiască un traseu stând întins pe canapea şi urmărind fotografiile din alte călătorii se pricepe fiecare. Noi însă vom face o călătorie în Estonia nu aşa cum se face de obicei, ci aşa cum a decis (în cazul meu!) soarta.

Tartu: romantism în miniatură

Tartu este cel mai vechi oraş din Statele Baltice şi al doilea oraş ca mărime din Estonia, după Tallinn. Distanţa dintre acestea este de 185 km. În pofida faptului că este destul de mult transport între aceste două oraşe, locuitorii oraşului Tartu nu prea obişnuiesc să meargă în capitală. Mai târziu am înţeles de ce: micul oraş Tartu te surprinde prin numărul de atracţii turistice şi atmosfera specială mult mai mult decât Tallinn, care este mai mult un oraş practic.

 

Versiunea completă o găsiţi în ediţia AQUARELLE octombrie-2013.

* ACUM LIVRAREA REVISTEI LA DOMICILIU ESTE GRATUITĂ!



конкурс
СВЕЖИЕ НОВОСТИ
читайте также
SQL exec time = 1.1152427196503