июль 12, 2012
Colecția de modă din Călărași, prezentată la fashion-week în Germania
Patru meșterițe din raionul Călărași au realizat o colecție de modă pe care au prezentat-o la fashion-week în Germania. Colectia Eclectic Line (Moldova-Germania) a fost realizată la muzeul Casa Părintească, satul Palanca.

Pедакция aquarelle

Поделись новостью с друзьями

Patru meșterițe din raionul Călărași au realizat o colecție de modă pe care au prezentat-o la fashion-week în Germania. Colectia Eclectic Line (Moldova-Germania) a fost  realizată la muzeul Casa Părintească, satul Palanca.

Proiectul reprezintă o colaborare dintre “Casa Parinteasca” şi “Balestra Berlin” datorită parteneriatului dintre meșterii populari din mediul rural al  Republicii Moldova și un designer de modă contemporană de la Berlin.

Scopul acestui proiect include în primul rând integrarea metodelor tradiţionale și a artizanatului în noile tendințe europene  de modă. Colecţia de modă este o interpretare modernă a tradiţiilor din R. Moldova, cu un design contemporan, care a fost prezentată în cadrul Săptămânii Europene de Artă şi Cultură de la Chişinău şi de la Berlin Fashion-Week 2012. 

Colecția de primăvară-vară 2013, intitulată ”Eclectic Line” a fost realizată de meșterițele noastre, împreună cu “Isabell de Hillerin” din Germania.

Unele dintre meșterițe, nu au fost niciodată peste hotare, iar la o colecție de modă prezentată tocmai în Germania, nici nu au visat, cu toate acestea, uneori, munca se răsplătește prin împlinirea unor dorințe. Ele au purtat costume populare pentru a demonstra portul autohton și frumusețea tradiției acestui neam.

Pe lângă stilul modern folosit, obiectele din colecție tind să păstreze tehnici și motive tradiționale, unele fiind deja foarte rar folosite. De exemplu geanta albastră este realizată prin metoda de folosire a unei țesături manuale numite ”țesut în bumb”. Modelele au fost realizate prin țesături tradiționale, broderii și motive create manual.

Marca “Isabell de Hillerin” a fost fondată în 2009, Germania. Aceasta este cunoscută pentru eleganță, linii de structură și detalii care amintesc de tradițiile vechi.

источник: http://impact.md/social/eclectic-line-colectia-de-moda-din-calarasi-prezentata-la-fashion-week-in-germania/4585



конкурс
СВЕЖИЕ НОВОСТИ
читайте также
SQL exec time = 0.49894762039185