De ceva timp încoace, în casele oamenilor a intrat obiceiul ca înainte invita oaspeţii la masă şi de a-i servi cu bucate calde, aceştia sunt serviţi cu diverse gustări şi băuturi. Vă propunem câteva reţete de aperitive pentru toate gusturile – din legume, peşte, carne.
Mille-feuille de sfeclă roşie şi avocado
1 sfeclă roşie
0,5 dovlecel
1 avocado
100 g pătrunjel
2 lingură de masă de apă
2 lingură de masă de suc de lămâie
1 lingură de masă de seminţe de susan
Sare după gust
Puneţi o sfeclă de mărime medie la fiert, lăsaţi-o să se răcească după care curăţiţi-o de coajă. Tăiaţi sfecla şi jumătatea de dovlecel în felii subţiri. Amestecaţi în blender avocado-ul curăţit de coajă, pătrunjelul, sucul de lămâie şi sarea (după gust) până se obţine o pastă omogenă, după care se adaugă puţină apă. Pe farfurie se pune o felie de sfeclă şi se unge cu crema de avocado, după care se adaugă o felie de dovleac şi iarăşi se unge cu crema de avocado. Se înfrumuseţează cu verdeaţă şi seminţe de susan.
Versiunea completă o găsiţi în ediţia AQUARELLE decembrie-2013.