декабрь 29, 2013
Aroma dulce și picantă a Crăciunului
Crăciunul are arome ce-i sunt caracteristice: picantă – a prăjiturii cu miere, de ghimber – a turtelor dulci coapte, dulce – a marmeladei topite. Ce veţi coace în Ajun de Crăciun?

Pедакция aquarelle

Поделись новостью с друзьями

Crăciunul are arome ce-i sunt caracteristice: picantă – a prăjiturii cu miere, de ghimber – a turtelor dulci coapte, dulce – a marmeladei topite.

Ce veţi coace în Ajun de Crăciun?

Steluțe de miere

110 gr. de unt
1 linguriță de bicarbonat de sodiu 
1 lingură de suc de portocale
2 linguri de lapte condensat
1 gălbenuș de ou
2 lingurițe de cogneac sau brandy 
50 gr. de zahăr
3 linguri de ulei
260 gr. de făină
100 gr. de mană
1 lingură de praf de copt
puțină sare
coaja de la jumătate de lămâie
¼ linguriță de cuișoare măcinate 
puțină nucușoară 
½ linguriță scorțișoară măcinată
200 gr miere
50 ml apă


Untul se topeşte şi se lăsa să se răcească  Sucul de portocale se bate cu laptele condensat, gălbenușul, cogneacul, zahărul, bicarbonatul de sodiu. Se adăugă untul topit și se amestecă bine. Se adăugă făina și mana, praful de copt și mirodeniile. Se frământă aluatul. Se distribuie proporțional în forma pentru copt și se lasă la copt timp de 15 minute la temperatura de 180 °С.

Se amestecă apa cu mierea și se fierbe aproximativ o minută. Se îmbibă biscuiții cu sirop.

 

Versiunea completă o găsiţi în ediţia AQUARELLE ianuarie-2014.

* ACUM LIVRAREA REVISTEI LA DOMICILIU ESTE GRATUITĂ!



конкурс
СВЕЖИЕ НОВОСТИ
читайте также
SQL exec time = 0.52304434776306