Septembrie 12, 2023
Un film al unui regizor moldovean a obținut trofeul unui festival din India
Filmul Dante Café, regizat de Dumitru Grosei, a câștigat Golden Screen Award, trofeul celei de a 13-a ediții a International Haiku Amateur Little Film Festival 2023, desfășurat în orașul Kerala, India, transmite MOLDPRES.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Dante Café este un scurtmetraj experimental cu durata de 2 minute și 26 de secunde, produs în Republica Moldova, în 2018, de Alternative Cinema și regizat de Dumitru Grosei.

Juriul Festivalului și-a motivat acordarea premiului prin faptul că „autorul folosește într-o manieră inovatoare montajul imaginii și mixajul de sunet, pentru a surprinde un eveniment simplu, filmat cu o cameră stabilă”. „Acest film evocă idei complexe despre viață și moarte, transpuse într-un mediu cinematografic”, a explicat juriul.  

Tot în cadrul aceluiași festival, un alt film al regizorului Dumitru Grosei, „Scrisoare de pe frontul de est”, lansat anul acesta, a câștigat Runner Up Award, care este, de fapt, premiul II.

Atât pelicula Dante Café, cât și filmul „Scrisoare de pe frontul de est”, au mai fost selectate anterior și la alte festivaluri din SUA, Franța, Germania și Armenia.

img23007123concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.58369994163513