Iunie 28, 2021
Tot ce trebuie să știi despre gresia porțelanată rectificată
Atunci când ești în curs de amenajare a locuinței, alegerea plăcilor ceramice poate fi o decizie greu de luat, mai ales că vorbim despre un aspect ales pe termen lung și care este menit să se mențină în timp. Pentru a-ți simplifica decizia, îți vom oferi mai multe detalii despre gresia porțelanată rectificată.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

În primul rând plăcile de porțelan convenționale și cele rectificate sunt fabricate exact la fel, iar calitatea ambelor este de necontestat. Diferența constă în faptul că odată ce plăcile au fost fabricate, cele rectificate sunt supuse unui proces suplimentar de tăiere cu jet de apă de înaltă presiune, astfel încât marginile plăcilor să fie toate identice și absolut drepte, formând un unghi de 90 de grade. Acest lucru este fundamental în asigurarea aspectului lor final. 

Avantajele gresiei rectificate porțelanate: 

  • Principalul avantaj este, evident, materialul foarte durabil, care este de asemenea ușor de curățat și rezistent la fluctuații de temperatură și abraziune.
  • Conferă continuitate spațiului unde este montată deoarece această variantă rectificată nu necesită rosturi de dimensiuni mari pentru îmbinare.
  • Diversitate. Poți alege dintr-o multitudine de modele (cu aspect de piatră, lemn) și forme (dreptunghiulară, pătrată, poligonală) pentru a oferi locuinței tale aspectul pe care ți-l dorești. În plus, acestea pot avea anumite caracteristici pentru a se plia atât montajului zonei de interior, cât și de exterior. 

Montajul gresiei rectificate: 

În primul rând, este extrem de important ca suprafața pe care este montată gresia să fie perfect plană, iar aceasta să fie fixată doar după ce va fi aplicat un strat fin de adeziv atât pe podea, cât și pe placă. De asemenea, marginile plăcilor trebuie să fie curate atunci când urmează îmbinarea lor. 

Varianta cea mai populară de îmbinare a gresiei rectificate este cu o distanță extrem de mică, de aproximativ 0,5 mm – 1 mm între plăci, creând o imagine neîntreruptă a modelului. În plus, dacă privești de la o anumită distanță, aceste rosturi sunt insesizabile. Pentru un astfel de montaj, trebuie să alegi cu atenție specialiști în acest domeniu, pentru ca rezultatul final să fie impecabil. 

Desigur, gresia rectificată poate fi montată și în stilul convențional, cu un spațiu de aproximativ 6-10 mm între plăci. Această metodă este recomandată în special zonei de terasă exterioară deoarece rosturile permit dilatarea plăcilor. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.68713235855103