Aprilie 17, 2020
TOP 5 filme pe care trebuie să le vezi de Sfintele sărbători de Paști
De sărbătorile de Paști, îți propunem un top format din cinci filme despre Iisus pe care să le urmărești cu drag.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

 The Greatest Story Ever Told (1965)

La filmările acestui film, care a fost nominalizat la Premiile  Oscar la 6 categorii, scenograful a făcut infarct și a murit chiar pe platourile de filmare, din cauza unei furtuni imense de nisip, care i-a stricat scenografia. 

 

 

 Jesus of Nazareth (1977)

Filmul realizat de către Franco Zeffirelli, este despre patimile lui Hristos. Actorul care l-a jucat pe Iisus este Robert Powell, iar acest rol i-a schimbat viața. Filmul dureaza în total 6 ore și 20 de minute, și este o adevărată capodoperă a tuturor timpurilor. 

 

 

Jesus (1979)

Este un film care are ca subiect viața lui Iisus Hristos, bazat pe Evanghelia după Luca din Noul Testament. Filmările au avut loc în Israel. Pelicula a fost regizată de către Peter Sykes, John Heyman și John Krish, iar protagonistul principal este Brian Deacon. Actorul a decendat în anul 2015, în Rusia.

 

 

 Last Temptation of Christ (1988)

Unul dintre cele mai controversate filme despre Iisus si Învierea Sa, regizat de către renumitul regizor Martin Scorsese. Filmul a stârnit scandal din cauza abordării stranii de către regizor a istoriei biblice, dar și din cauza că actorul Willem Dafoe l-a jucat pe Iisus. 

 

 

The Passion of the Christ (2004)

În regia chipeșului Mel Gibson, povestește istoria ultimei zile trăite de Isus Hristos pe pământ. Filmul este unul din cele mai copleșitoare filme despre mântuitor, și a stârnit multe controverse. Pelicula cinematografică a încasat 611 milioane de dolari. 

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.59774303436279