Ianuarie 27, 2020
TOP 4 idei de deserturi sănătoase

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Un nou început de săptămână vine cu noi dorințe de a mânca ceva dulce, gustos și delicios. Dar cum rămâne cu faza că ai promis că de la o luni începi să ții dietă.

Ne apropiem cu pași grăbiți de Ziua Îndrăgostiților, zi în care ne dorim să arătăm impecabil, apetisant și sexy în ochii partenerului nostru de cuplu. Așa că, timp de două săptămâni, nu ne rămâne decât să ne ținem în mâini și să nu mâncăm tot ce ne trece prin cap.

Dar cum rămâne cu dorința nebună de a mânca ceva dulce? 
În asemenea situații, tot ce ne rămâne este să mâncăm ceva dulce care face bine întregului organism. Îți oferim aici patru idei de delicii sănătoase, care îți vor satisface poftele și te vor face să arăți uluitor. 

 


 

1. Mere coapte umplute cu fulgi de ovăz și scorțișoară

Ingrediente

  • mere mari Golden cu miezul îndepărtat
  • sucul de lămâie
  • 1/4 cana + 2 linguri zahar brun
  • 1/4 cana fulgi de ovaz
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 2 linguri margarina fara grasimi saturate
  • 1/4 nuci pecan taiate fin

Preincalziti cuptorul la 220 de grade Celsius si presarati sucul de lamaie peste mere. Intr-un bol de dimensiuni mici, amestecati restul ingredientelor. Umpleti merele cu mixtura obtinuta, impartind-o in mod egal.

Tapetati o tava de copt cu hartie de pergament si pozitionati merele, astfel incat sa existe o distanta de 2-3 centimetri intre ele. Lasati totul la copt 25-30 de minute.

 

 

2. Negrese cu fasole neagra

Suprinzator la acest desert foarte sanatos este ca nimeni nu sesizeaza faptul ca ciocolata a fost, de fapt, inlocuita de fasolea neagra.

Ingrediente

  • 1 cana fasole neagra la conserva, clatita si scursa
  • stevie (indulcitor natural)
  • 1/4 cana ulei de canola
  • 1/4 cana sos de mere neindulcit
  • 1/3 cana pudra cacao
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 cana fulgi de ciocolata amara

Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius si acoperiti fundul unei tavi de copt cu spray de gatit, apoi asezati deasupra hartie de pergament, adaugati inca un strat de spray de copt si puneti tava deoparte.

Intr-un bol separat, folositi mixerul pentru a bate fasolea neagra, astfel incat sa obtineti o pasta. Adaugati stevia, uleiul de canola, sosul de mere, pudra de cacao, ouale, vanilia si sarea si amestecati bine compozitia, pana o omogenizati. Incorporati apoi fulgii de ciocolata amara cu o spatula lata.

Turnati compozitia negreselor in tava si lasati prajitura la copt circa 30-35 de minute (pana cand aluatul incepe sa se desprinda de margini).

Valori nutritionale 100 calorii, 12 g carbohidrati, 2 g proteine, 5 g grasimi, 1 g grasimi saturate, 1 g fibre si 95 mg sare.

 

3. Parfait de iaurt, lamaie si fructe de padure

Plin de antioxidanti si probiotice, acest desert irezistibil este intotdeauna o alternativa sanatoasa la dulciurile obisnuite. Puteti folosi orice combinatie de fructe de padure, dupa bunul plac.

Ingrediente

  • 900 grame iaurt grecesc
  • coaja si sucul de la 2 lamai mici
  • stevie (indulcitor natural)
  • 1 lingura vanilie
  • 1 cana fructe de padure proaspete
  • 1/3 cana alune de padure maruntite

Amestecati intr-un bol mediu iaurtul, zeama de lamaie, coaja de lamaie si stevia. Impartiti compozitia in mai multe pahareboluri mici (astfel incat sa umple 14 din recipiente). Presarati deasupra fructele de padure, apoi adaugati inca 12 cana din mixtura de iaurt. Presarati deasupra alunele de padure maruntite si serviti desertul imediat sau pastrati-l la frigider 2-4 ore.

Valori nutritionale 200 calorii, 19 g carbohidrati, 25 g proteine, 3,5 g grasimi, 0,5 g grasimi saturate, 2 g fibre si 90 mg sare.

 

4. Desert crocant cu mere

Ingrediente

  • spray pentru gatit
  • 1/4 cana zahar brun
  • 1/4 cana faina
  • 1/2 cana fulgi de ovaz
  • 2 linguri de margarina fara grasimi trans
  • 1 lingurita praf de scortisoara
  • 1/2 lingurita praf de nucsoara
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 5 cani de mere decojite si taiate felii (circa 5 mere)

Preincalziti cuptorul la 170 de grade Celsius. Acoperiti fundul unei tavi de copt de dimensiune medie cu spray pentru gatit. Intr-un bol separat, amestecati zaharul brun, faina, fulgii de ovaz, margarina, scortisoara, nucsoara si vanilia, folosind o furculita. Compozitia pe care o obtineti trebuie sa fie sfaramicioasa.

Asezati feliile de mar pe fundul tavii si turnati deasupra compozitia obtinuta din restul ingredientelor. Lasati totul la copt timp de 30 de minute si serviti desertul dupa ce se raceste.

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.67857646942139