Martie 09, 2020
TOP 15 curiozități despre păpușa Barbie!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Celebra păpușă Barbie împlinește astăzi, 9 martie, 61 de ani! Fiecare dintre noi știe câte ceva despre păpușa Barbie, însă fapte neștiute despre aceasta sunt extrem de multe. Noi îți vom prezenta TOP 10 curiozități. Îți promitem va fi de-a dreptul interesant și cultivant. 

***

1. Barbie s-a născut în zodia peștilor. Ziua de naștere Barbie și-o sărbătorește anual pe 9 martie.

2. „Mama” ei este creatoarea Ruth Handler. Iar numele păpușii a fost dat în cinstea fiicei sale mai mici.

 

 

3. Celebra păpușă are 29 cm, 205 g, în vârstă de douăzeci de ani.

4. Pentru prima oară, păpușa a apărut purtând costum de baie fara bretele, cu dungi alb negru, tocuri de culoarea negră, ochelari de soare, inele și cercei de aur. Sprancenele sale sunt de accent circumflex, buzele si unghiile ei sunt de culoare roșie. 

 

5. Deși multă lume crede că păpușa Barbie s-a născut în Malibu, nu este chiar așa. Ea trăiește într-un orășel inventat, care se numește Willows, în Wisconsin. 

6. Ken a apărut cu doi ani mai târziu. Numele lui complet este Keneth Carson. Ruth l-a numit în cinstea fiului său mai mic, Ken. El își sărbătorește aniversarea anual pe 11 martie.

 

7. Când va crește mare, fiul creatoarei de păpuși, va trece prin clipe grele. Faptul că păpușa Ken era concepută fără organe genitale, l-a traumat pe băiat încă din anii de copilărie, căci prietenii lui știau că acesta a fost conceput în cinstea lui, și-l râdeau, spunând că și el nu are acest organ. 

 

 

8. Deși toți considerau că Barbie și Ken formează un cuplu, totuși, cei doi nu au fost niciodată căsătoriți. 

9. Cu un an mai târziu după apariția lui Ken, a fost realizat primul automobil al păpușei Barbie. Acesta era Austin Healy, din anul 1962.

 

 

10. Primul animăluț de companie al păpușei Barbie este căluțul Dancer. 

11. Deși la început era singură, peste un timp s-a dovedit că ea face parte dintr-o familie numeroasă. Ea are șapte frați și surori: Skipper, Stacie, Chelsea, Chrissi, Tutty și Todd.  

 

 

12. Cea mai bună prietenă a lui Barbie este Midj. Aceasta, în comparație cu Barbie, a fost căsătorită și a avut mulți copii. Cele două prietenesc din anul 1963. 

 

 

13. În anul 2004, Barbie i-a spus adio lui Ken și a început o relație amoroasă cu chipeșul surfer pe numele Blaine. 

 

 

14. După șapte ani de la despărțire, chiar de Valentine's Day, Barbie și Ken s-au împăcat și din nou au fost împreună. 

 

15. De-a lungul timpului, corpul păpușii s-a schimbat drastic. În anii 2000 aceasta a început să aibă un corp atletic. 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.54209923744202