Decembrie 07, 2022
Țara în care infidelitatea și concubinajul se pedepsesc cu închisoarea
Autoritățile din Australia au publicat un avertisment urgent pentru călătorii australiani care se îndreaptă spre Bali, deoarece Indonezia adoptă o lege controversată, care interzice sexul în afara căsătoriei. Cei care nu o respectă riscă închisoarea, scrie dailymail.co.uk.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Parlamentul indonezian a aprobat cu unanimitate de voturi noua lege strictă care condamnă sexul în afara căsătoriei.

Cuplurile necăsătorite care vor fi surprinse în timp ce întreÅ£in relaÅ£ii intime riscă să stea până la un an în spatele gratiilor. Legea urmează să fie adoptată la sfârÈ™itul acestei luni.

Concubinajul va fi, de asemenea, interzis È™i implică o pedeapsă de până la È™ase luni de închisoare.

Noua lege se va aplica È™i în cazul rezidenÈ›ilor È™i turiÈ™tilor străini, inclusiv celor peste 1 milion de australieni care vizitează în fiecare an insula Bali, menÈ›ionează jurnaliÈ™tii englezi

Noul cod penal este de aÈ™teptat să fie adoptat pe 15 decembrie în Indonezia, de aceea legea nu va intra în vigoare imediat. 

„ToÈ›i au fost de acord să ratifice (proiectul de modificare) în lege”, a spus deputatul Bambang Wuryanto. „Vechiul cod aparÈ›ine moÈ™tenirii olandeze… È™i nu mai este relevant”, a adăugat oficialul. 

Legea poate împiedica persoanele necăsătorite să se cazeze într-o cameră de hotel, oriunde în Indonezia. Cuplurile pot fi urmărite penal numai dacă sunt raportate de către soÈ›, părinÈ›i sau copiii acestora.

Un proiect asemănător al codului penal urma să fie adoptat în 2019, dar a stârnit proteste la nivel naÈ›ional.Vestea că noua lege a fost aprobată a stârnit rapid indignare din partea populaÈ›iei. 

„Ne întoarcem în trecut... legile represive ar fi trebuit abolite. DemocraÈ›ia noastră este în declin”, a spus directorul Amnesty International Indonezia, Usman Hamid.

Sursa



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.9183275699615